Τι δείχνουν τα έσοδα του Streaming και οιπωλήσεις δίσκων.

Για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, τα έσοδα στο streaming ξεπέρασαν
τις πωλήσεις των δίσκων για το 2016, σύμφωνα με την οργάνωση Digital Group Entertainment. Τα UHD Blu-ray περιόρισαν τις απώλειες κάπως αλλά οι πωλήσεις του δίσκων παρουσιάζουν πτώση.

Το Streaming έχει γίνει τώρα μια μεγαλύτερη επιχείρηση


Η συνολική αγορά για οικιακή ψυχαγωγία στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ύφεση για πάνω από μια δεκαετία, καθώς το Χόλιγουντ συνεχίζει να αρνείται να προσαρμοστεί στο επιχειρηματικό μοντέλο στο παράθυρο το οποίο ορίζει ότι οι ταινίες ταξιδεύουν από τον κινηματογράφο σε δίσκο αλλά τώρα και προς τη συνδρομή. Η μουσική βιομηχανία αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση με τα χρόνια της μείωσης των πωλήσεων , πριν αγκαλιάσει τελικά το Streaming, το οποίο βοήθησε την επιστροφή της μουσικής βιομηχανίας στην ανάπτυξη.

Για πρώτη φορά, τα έσοδα στο streaming επισκίασαν τις πωλήσεις των δίσκων για το 2016. Για το σύνολο του έτους, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ πέρασαν τα 10.3 δις $ στο streaming (6.2 δις $ για την εγγραφή τους στο streaming + 4.1 δις $ στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και ενοικιάσεις). Τα έσοδα στο streaming ήταν πάνω από 15% σε σχέση με το 2015. Οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix αυξήθηκε περισσότερο. Το Pay-per-view υπηρεσίες όπως το iTunes αυξήθηκε επίσης, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο τα τελευταία χρόνια.

Οι πωλήσεις των DVD και Blu-ray από την άλλη πλευρά ήταν κάτω από σχεδόν 9,5% (πάνω από το 2015) στα 5.5 δις $ και οι νοικιάσεις μειώθηκαν κατά 17,8% (πάνω από το 2015) στα 2.5 δις $. Το σύνολο των εσόδων των δίσκων στις ΗΠΑ το 2016 ήταν 8b $ .

Έτσι 10.3 δις $ για streaming έναντι 8 δις $ των δίσκων το 2016, σύμφωνα με DEG. Και αυτό δεν είναι ακόμη πλήρες, επειδή δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία τα έσοδα του Amazon Prime βίντεο.

Το 2016 αποτελεί ένα κομβικό σημείο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Χόλιγουντ εισήγαγε το UHD Blu-ray. Η μορφή βοήθησε να περιορίσει τις απώλειες για τις πωλήσεις του δίσκων, αλλά έχει συμβάλει ελάχιστα για να αντιστραφεί η αρνητική τάση.

0 σχόλια: