Οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι της επερχόμενης 5ης γενεάς κινητής τηλεφωνίας 5G.

κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Στο Βερολίνο πραγματοποιείται ένα δίκτυο ελέγχου για την επερχόμενη τεχνολογία
κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Κατά την έναρξη αυτού του πεδίου δοκιμής δύο Fraunhofer ιδρύματα έχουν δημοσιεύσει τις προβλέψεις τους για τα δίκτυα 5G.

Στο Βερολίνο για την 5G-εβδομάδα, το Fraunhofer Ινστιτούτο Συστημάτων ανοικτής επικοινωνίας (FOKUS) και το Competence Center Public IT (ofit) παρουσίασαν τις προβλέψεις τους για τα "Κινητά 5ης γενιάς". Οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι από την αναμενόμενη το 2020 επόμενη γενιά των κινητών επικοινωνιών θα εξακριβωθεί στο "πεδίο δοκιμών 5G" γύρω από την τοποθεσία Berliner Ernst Reuter Platz. Εκτός από τα Fraunhofer Ινστιτούτα, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο η γερμανική Telekom και η Nokia.

Η κινητή τηλεφωνία 5G θα ανταγωνιστεί επάξια τις συνδέσεις με οπτικές ίνες

Σύμφωνα με την επίκαιρη έκθεση 5G των Fraunhofer ÖFIT η ασύρματη σύνδεση στα κινητά 5ης γενιάς θα καλύψει τη διαφορά στη ταχύτητα σύνδεσης με βάση τις οπτικές ίνες στο internet. Εφαρμογές 5G για επαυξημένη πραγματικότητα, τη δικτύωση Internet of Things την ασφαλή επικοινωνία των οχημάτων και τη βιομηχανία 4.0 θα διαμορφώσουν το επόμενο στάδιο της κοινωνίας των πληροφοριών.

Σαν κινδύνους οι ερευνητές του ÖFIT αποκαλούν την αυξανόμενη εξάρτηση της εταιρείας από την τεχνολογία της πληροφορίας και τα δίκτυα πληροφοριών. Επισημαίνουν τον "τεμαχισμό του δικτύου", στο οποίο τρέχουν οι εφαρμογές του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, τις χωριστές εικονικές συνδέσεις. Αυτά τα κομμάτια των ειδικών υπηρεσιών θα μπορούσαν να εγκατασταθούν έτσι ώστε να παρακάμψουν την απαιτούμενη ουδετερότητα του δικτύου.

Αύξηση της ευφυΐας του δικτύου

Ερευνητές στο Fraunhofer FOKUS πιστεύουν ότι με τη 5G σύνδεση θα αυξηθεί η συνολική ευφυΐα του δικτύου. Για τους καταναλωτές, αναμένεται η βελτίωση στη μουσική και βίντεο συνεχούς ροής, καθώς και για την υποστήριξη της "του κινητού βίντεο" (mobile Video )σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο ή τρένο. Το Pokémon Go έχει δείξει ότι υπάρχει ένα υψηλό δυναμικό για εφαρμογές στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας

Ωστόσο, οι κύριες εφαρμογές 5G θα έχουν σχέση με το εμπορικό κομμάτι και λιγότερο με τους καταναλωτές. Ως παράδειγμα, οι εφαρμογές αυτές που ονομάζεται "το Ίντερνετ των πραγμάτων". Εκτός από τις συνδέσεις όλων των ειδών των συσκευών για σκοπούς της τηλεμετρίας θα περιλαμβάνει επίσης το κρίσιμο χρόνο λειτουργίας για την επικοινωνία από όχημα σε όχημα, της τηλεφωνίας και διαβίβασης δεδομένων, όπως τα βασικά στοιχεία του δικτύου, που χρειάζονται για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση καταστροφής. Όλες οι ερωτήσεις για τους μη ειδικούς σχετικά με την κατάσταση της τεχνολογίας 5G έχει βγάλει η FOKUS ένα φυλλάδιο, που ονομάζεται η αλήθεια και ο μύθος της νέας σούπερ τεχνολογίας.

Τα βασικά για το δρόμο προς τα δίκτυα 5G έχει ήδη θέσει ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας στα επόμενα στάδια της ανάπτυξης των δικτύων 4G.

0 σχόλια: