Στη Γερμανία απασχολούνται μαύρα περίπου το 80 τοις εκατό των οικιακών βοηθών.

Οικιακή βοηθοί
Στη Γερμανία  απασχολούνται περίπου
3,6 εκατομμύρια οικιακοί βοηθοί . Η δυνατότητα που θεσπίστηκε από το 1999 για τις μίνι-θέσεις εργασίας, συγκριτικά την χρησιμοποιούν πολλοί λίγοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σχέση εργασίας εξακολουθεί να παραμένει παράνομη.

Στα γερμανικά νοικοκυριά ακόμη και μετά την εισαγωγή των νέων νομικών δυνατοτήτων απασχολούνται μαύρα περίπου το 80 τοις εκατό των οικιακών βοηθών. Το 2015 ήταν τέσσερα πέμπτα του συνόλου των 3.600.000 οικιακών βοηθών, σύμφωνα με μια μελέτη από το Ινστιτούτο της Γερμανικής Οικονομίας (IW), όπως γράφτηκε στην εφημερίδα «Rheinische Post".

Σύμφωνα με την έρευνα ήταν στην καθαριότητα ή σε άλλες οικιακές ασχολίες πέρυσι περίπου το εννέα τοις εκατό του συνόλου των νοικοκυριών. Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός των παράνομα απασχολούμενων οικιακών βοηθών, ωστόσο, μειώθηκε κατά 600.000 έως 800.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη μελέτη του IW. Ο αριθμός των οικιακών βοηθών σε μίνι-θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 200.000 έως 300.000 από το 2005-2015.

Τα τελευταία χρόνια, θεσπίστηκαν νέοι κανονισμοί επανειλημμένα για τη μείωση του υψηλού αριθμού της παράνομης απασχόλησης σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Έτσι, από το 1999, υπάρχει ήδη υποχρέωση γνωστοποίησης των μίνι θέσεων εργασίας, οι οποίες είναι για τους εργαζόμενους σε μεγάλο βαθμό αφορολόγητα. Ο εργοδότης υποχρεούται να πληρώσει ένα χαμηλό ενιαίο φορολογικό συντελεστή. Η φορολογική έκπτωση των δαπανών για οικιακή βοήθεια επεκτάθηκε επίσης σε γενικές γραμμές.

0 σχόλια: