Η επιστροφή της Nokia στα smartphone με Android συσκευές.

logo της Nokia
Η Nokia θέλει να επιστρέψει στην επιχείρηση των smartphone με οθόνες
QHD, επεξεργαστές Snapdragon 820 και καινοτόμες φωτογραφικές μηχανές. Οι Φιλανδοί σχεδιάζουν δύο συσκευές που θα εμφανιστούν το τέλος του 2016 ή το αργότερο στις αρχές του 2017.

Η επιστροφή της Nokia στα smartphone με Android συσκευές

Οι συσκευές πρέπει να κατασκευάζονται από την εταιρεία, με έδρα στη Φινλανδία τη HMD Global, η οποία έχει μια αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με το Nokia. Η HMD είναι μια νεοσύστατη θυγατρική του iPhone κατασκευαστή Foxconn, η οποία έχει εξασφαλίσει αυτή τη συμφωνία όχι μόνο για δέκα χρόνια στα δικαιώματα για κινητά τηλέφωνα της Nokia, αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από σημαντικές ευρεσιτεχνίας της Nokia. Τα δικαιώματα για το εμπορικό σήμα "Lumia", ωστόσο, παραμένει στη Microsoft.

Από "αξιόπιστες πηγές" θα ικανοποιούν τις προδιαγραφές IP68 δηλαδή θα διαθέτουν προστασία κατά της σκόνης και θα είναι αδιάβροχα, όπως το Galaxy S7 από τη Samsung. Εκτός από τη "διάσημη αίσθηση της Nokia", η οποία, μεταξύ άλλων, θα πρέπει οι συσκευές να διαθέτουν οθόνες HD 5,2 'και 5,5-ιντσών, σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και "καινοτόμες λειτουργίες της κάμερας". Οι αισθητήρες των συσκευών της Nokia ήταν από τις πιο ευαίσθητες.

Οι Smartphone συσκευές τηςNokia με Snapdragon 820 επεξεργαστή της Qualcomm

Από την πλευρά του λογισμικού θα πρέπει να οι συσκευές να διαθέτουν το τελευταίο λειτουργικό 7.0 Android που ονομάζεται «Nougat» εξοπλισμένα και ως εκ τούτου όπως του split screen, μια νέα μηχανή 3D rendering για γραφικά για εντυπωσιακά παιχνίδια. Επίσης, τα κινητά θα είναι εξοπλισμένα με Snapdragon 820 επεξεργαστή της Qualcomm.

Παρά τις φήμες για τη την εξαγορά της Nokia από την Microsoft. είχε δεσμευτεί να μη παράγει κινητά τηλέφωνα μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η HMD σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκατομμύρια $ με την επιστροφή της Nokia.

Επιπλέον, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Ρατζίβ Suri είχε ανακοινώσει την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Έχει συγχωνευθεί στον Όμιλο, μεταξύ άλλων, η γαλλική ανταγωνιστή της Alcatel-Lucent, από τις 14 Ιανουαρίου 2016 οι δύο εταιρείες εμφανίζονται μαζί με το όνομα της Nokia. Η Nokia πέρασε από τη συγχώνευση με τη μεγαλύτερη εξοπλισμό δικτύου πριν Ericsson, Huawei και τη ZTE.

Η HMD είχε προηγουμένως ανακοινώσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να επενδύσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να υποστηρίξει την επανεκκίνηση της Nokia στην αγορά κινητής τηλεφωνίας με το κατάλληλο μάρκετινγκ, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία έχει επίσης λάβει Microsoft Mobile Βιετνάμ τη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Ανόι με 4.500 εργαζόμενους. Ο Αρχηγός της HMD είναι Arto Νουμέλα, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στη Nokia.

Η Nokia είχε σχεδιάσει να επιστρέψει στην επιχείρηση των smartphone, ανακοίνωσε δε πρόσφατα μαζική περικοπή θέσεων εργασίας. 1.000 θέσεις εργασίας θα είναι συνεπώς για να σωθεί, οι περισσότερες από αυτές θα ανήκουν στην φινλανδική έδρα. Οι περισσότερες από τις απολύσεις θα γίνουν το καλοκαίρι. Τον Απρίλιο η Nokia ανακοίνωσε, λόγω συγχώνευσης με την απορρόφηση της Alcatel-Lucent ένα πρόγραμμα λιτότητας μέχρι το 2018, Ο Όμιλος στοχεύει στην εξοικονόμηση 900 εκατ €. Τέλη Απριλίου είχε επίσης ανακοινώσει την εξαγορά της Withings, ένα Γάλλο πάροχο με Fitness- gadgets. Ο τομέας της υγείας είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο ο κατασκευαστής θέλει να επικεντρωθεί στο μέλλον.

0 σχόλια: