Το Solar Impulse 2 είναι έτοιμο μετά από εννέα μήνες παύση να πετάξει πάλι.

Το Solar Impulse 2
Μετά από εννέα μήνες της αναγκαστικής διακοπής, η ομάδα του ηλιακού αεροσκάφους Solar
Impulse 2 θα συνεχίσει τώρα τη πτήση του γύρω από τη Γη. Μόλις ο καιρός ανοίξει θα βρει ένα κατάλληλο παράθυρο εκτόξευσης, με κατεύθυνση προς τη Βόρεια Αμερική.

Το ελβετικό ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 είναι έτοιμο να συνεχίσει περίπλου του. Μετά από εννέα μήνες αναγκαστικής διακοπής, η ομάδα με επικεφαλής τους πιλότους Bertrand Piccard και André Borschberg από τη Χαβάη, δήλωσαν την Πέμπτη και πάλι έτοιμοι. Η ομάδα δήλωσε την Πέμπτη ότι από την Παρασκευή θα κοιτάξουν για ένα ευνοϊκό παράθυρο με καλές καιρικές συνθήκες για την περαιτέρω πτήση για τις τέσσερις πιθανές θέσεις στη Βόρεια Αμερική.

Εναλλακτικές διαδρομές

Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν το μέρος της διαδρομής να περιλαμβάνει το Φοίνιξ στην Αριζόνα, την περιοχή γύρω από το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Βανκούβερ του Καναδά. Η αποφασιστικότητα είναι πολύ μεγάλη, να κάνουν για πρώτη φορά την τροχιά γύρω από τη γη με ένα ηλιακό αεροπλάνο. "Το διάλειμμα χρησιμοποιήθηκε για να οξύνει πάλι τη θέλησή μας", ανέφεραν.

Λόγω κατεστραμμένων μπαταριών τον Ιούλιο του 2015, η πτήση είχε καθυστερήσει όχι μερικές εβδομάδες, αλλά τελικά εννέα μήνες. Προηγουμένως το Solar Impulse 2 δημιούργησε ρεκόρ, όταν είχε πετάξει σχεδόν 8.300 χιλιόμετρα χωρίς ενδιάμεσες στάσεις από την Ιαπωνία στη Χαβάη. Τις τελευταίες εβδομάδες, το αεροσκάφος απογειώθηκε για συνολικά 13 δοκιμαστικές πτήσεις για να ελεγχθεί το σύστημα ψύξης των μπαταριών.

Με τον περίπλους της γης οBorschberg και ο Πικάρ θέλουν να αποδείξουν τις δυνατότητες των φιλικών προς το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια. Με ηλιακό αεροπλάνο του που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου του 2015 από το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι και είχε ολοκληρώσει διάφορα στάδια με επιτυχία. Πάνω από 17.000 ηλιακές κυψέλες στα φτερά παρέχουν τις τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με ενέργεια. Με 72 μέτρα άνοιγμα φτερών, μεγαλύτερο από ένα τζάμπο τζετ, ζυγίζει μόνο όσο ένα μεσαίο μέγεθος αυτοκίνητο.
Σχετικά άρθρα

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 ολοκλήρωσε τα 1.200 χιλιόμετρα πάνω από την Κίνα.


0 σχόλια: