Η Philips παίρνει το μέρος της Samsung και δηλώνει και αυτή το τέλος της 3D

παρακολουθώντας 3D τηλεόραση
Λίγες μέρες μετά την δήλωση της Samsung το για τέλος της 3D, η Philips ανακοίνωσε ότι καμιά
από τις τηλεοράσεις της το 2016 για την Ευρώπη δεν θα στηρίξει αυτή τη μορφή. Η Philips καλεί επίσης την κυρτή τηλεόραση "σαν μόδα".

Το τέλος της 3D

Οι κινηματογραφικές αίθουσες σίγουρα θα συνεχίσουν να χρεώνουν έξτρα για τα γυαλιά και τα εισιτήρια για τις 3D προβολές, αλλά στο σαλόνι η μορφή είναι παρελθόν και θεωρείται ξεχασμένη.

Το 2016 σε εναρκτήρια εκδήλωση στις Βρυξέλλες από την TP Vision, ο υπεύθυνος για τις τηλεοράσεις της Philips στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε ότι καμία από τις νέες τηλεοράσεις της δεν θα υποστηρίζει 3D. Ακόμη και οι high-end και OLED TV που η εταιρεία θα παρουσιάσει αργότερα αυτό το έτος δεν θα υποστηρίζουν αυτή τη μορφή.

Η ανακοίνωση της Philips έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την επιβεβαίωση της Samsung ότι καμιά από τις τηλεοράσεις της το 2016 θα υποστηρίξει 3D. Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση στις Βρυξέλλες ο Danny Tack, Διευθυντής Στρατηγικής Προϊόντων & Σχεδιασμού στην TP Vision, διακήρυξε ότι "η 3D είναι νεκρή" και επεκτάθηκε λέγοντας ότι από δύο από τους κύριους προμηθευτές των LCD πάνελ σε παγκόσμιο επίπεδο (LG και Samsung) έχουν αποφασίσει να καταργήσουν σταδιακά τις 3D, οι περισσότεροι από τους άλλους κατασκευαστές οι οποίοι προμηθεύονται αυτά τα πάνελ θα πρέπει να ακολουθήσουν αργά ή γρήγορα.

Ενώ η Philips πήρε και αυτή το μέρος της Samsung για το θέμα του 3D, δεν συμπαρατάχθηκε με την κορεατική εταιρεία στο θέμα των κυρτών τηλεοράσεων. Η Philips δεν έχει ωθήσει πραγματικά τις κυρτές τηλεοράσεις και τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει προσφέρει μόνο μια σειρά κυρτών τηλεοράσεων. Το 2016, η Philips δεν θα προσφέρει μια μεμονωμένη κυρτή τηλεόραση.

Ο Danny Tack δεν φοβήθηκε να καλέσει την κυρτή τηλεόραση "σαν μόδα" αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ορισμένοι πελάτες προτιμούν την κυρτή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η μορφή δεν έχει πέραση στην Ευρώπη.

Στην ίδια εκδήλωση η Philips ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να γίνει o πρώτος (“the number one” )κατασκευαστής τηλεοράσεων στην Ευρώπη. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες όπως 4K, HDR, OLED, Ambilight και Android TV.

0 σχόλια: