Στη Συρία 11,5 τοις εκατό του πληθυσμού νεκροί ή τραυματίες.

Στα ερείπια της Συρίας
Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο μέχρι σήμερα Έχασαν
τη ζωή τους 470.000 άνθρωποι. Ο ΟΗΕ έχει τον αριθμό των θυμάτων μέχρι στιγμής υπολογίσει στο μισό.

11,5 τοις εκατό του πληθυσμού νεκροί ή τραυματίες

Θλιβερή Στατιστική: Το συριακό Κέντρο Πολιτικής Έρευνας (SCPR) έχει ανακοινώσει ότι το 11,5 τοις εκατό του πληθυσμού έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από τη συνεχιζόμενη για το σχεδόν πέντε χρόνων πόλεμο. Έχασαν τη ζωή τους 470.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ )από τη μελέτη τους, όπως αναφέρθηκε αποκλειστικά στην εφημερίδα Guardian.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν τον αριθμό των νεκρών στις 250.000. Ο αριθμός ήταν μικρότερος, επειδή ο ΟΗΕ προηγουμένως δεν μπορούσε να έχουν πρόσβαση σε επαρκείς πληροφορίες από τη Συρία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης στην Guardian. Σύμφωνα με το SCPR οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από άμεσες συνέπειες του πολέμου, λόγω των βαρέων τραυματισμών, έλλειψη ιατρικής φροντίδας ή επειδή πεθαίνουν από την πείνα.
Εκεί που κάποτε ήταν πριν το σπίτι του, βρίσκει αυτός οι Σύριος μόνο τα συντρίμμια
Σύμφωνα με την έκθεση 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και εκδιώχτηκε το 45 τοις εκατό του πληθυσμού. Το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν το 2010 στα 70 χρόνια, το 2015 είχε πέσει στα 55,4 χρόνια.

Σκληρές μάχες γύρω από το Χαλέπι 

Με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας ρωσική, ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μια επίθεση κατά των ανταρτών που ελέγχεται επαρχίες της Λατάκειας και Χαλέπι. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη σταμάτησαν.

Επίσης, η οικονομική ζημία είναι σημαντική.Υπολογίζεται ότι βρισκόταν ακριβώς κάτω από 226 δις €. Επιπλέον, ο εθνικός πλούτος και η υποδομή έχει "σχεδόν αφανίστηκαν". Η μελέτη, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τον κατακερματισμό» πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα στη Βηρυτό.

Συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός

Ανάμεσα στις ιδιαίτερα πολεμικές πόλεις μετράει το Χαλέπι, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ μένουν ακόμη 300.000 άνθρωποι. Αυτοί εξαρτώνται άμεσα από τις προμήθειες τροφίμων και νερού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού άμεσα 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Κυρίως λόγω των ισχυρών βομβαρδισμών, του Μπασάρ Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Προφανώς σκέφτεται η Ρωσία μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, από την 1η Μαρτίου, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ απαιτούν, ωστόσο, ότι οι μάχες να σταματήσουν αμέσως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποθέτουν ότι η Ρωσία και η συριακή κυβέρνηση μέχρι την προτεινόμενη εκεχειρία σε τρεις εβδομάδες , θα προσπαθήσουν να συντρίψουν τις μέτριες ομάδες των ανταρτών.

0 σχόλια: