Ο πρώτος στον κόσμο μαμούθ δίσκος SSD με 13TB είναι εδώ.

Ο Fixstars SSD-13000M είναι ένα δίσκος SSD 2,5 ιντσών με βάση το πρωτόκολλο SATA 6
Η Fixstars ανακοίνωσε την Τετάρτη το μαμούθ δίσκο SSD-13000M, ο οποίος θα κυκλοφορήσει
μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα οι SSD δεν είχε παραπάνω από 6 TB και η μονάδα 13TB υπερδιπλασιάζει την χωρητικότητα.

Μια τιμή δεν έχει προσδιοριστεί από τη Fixstars. Αλλά μια πρόχειρη εκτιμώμενη τιμή πώλησης είναι περίπου 1 δολάριο ανά gigabyte, ή 13.000 δολ., δήλωσε ο Shien Zhu, ένας εκπρόσωπος από τη Fixstars.

Η τιμή θα μπορούσε να μεταβληθεί, αλλά όχι πολύ, είπε ο Zhu.

Η μονάδα 13TB θα πωλούνται απευθείας από την Fixstars και δεν θα είναι διαθέσιμη μέσω online καταστήματα λιανικής πώλησης ή ιστοσελίδες. Η εταιρεία στοχεύει το SSD δίσκο σε επιχειρήσεις, αλλά ο καθένας με ένα μεγάλο πορτοφόλι μπορεί να αγοράσει το δίσκο.

Η μονάδα δίσκου 2,5 ιντσών SATA τοποθετείται με 6 υποδοχές στις μητρικές. Έχει διαδοχική ταχύτητες ανάγνωσης των 580 MBps και ταχύτητες γραφής έως 520MBps.

Οι ανταγωνιστές δεν έχουν δηλώσει ότι θα καλύψουν τη διαφορά με τη χωρητικότητα 13TB. Η SanDisk έχει πει ότι θα κυκλοφορούσε 6TB και 8TB SSDs φέτος. Η Samsung έχει πει ότι θα κυκλοφορήσει ένα SSD με 4TB φέτος.

Η Fixstars 13TB SSD βασίζεται σε NAND flash από την Toshiba, η οποία κατέχει το μειοψηφικό μερίδιο στην Fixstars. Χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο ελεγκτή από τη Fixstars που έχει σχεδιαστεί για την ταχύτερη διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής.

Η μονάδα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δημιουργούν ή βίντεο συνεχούς ροής, η οποία απαιτεί διαδοχική πρόσβαση, διαβάζει και γράφει από την σε μεγάλα τμήματα των δεδομένων. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στην επιστημονική χρήση των υπολογιστών και ψυχρή αποθήκευση.

Η Fixstars, που η βάση της είναι στην Ιαπωνία, ξεκίνησε ως μια εταιρεία λογισμικού που εξυπηρετεί παράλληλα τις ανάγκες του υπολογιστή, αλλά άρχισε να κάνει SSDs με τον ελεγκτή τους για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της διαδοχικής διαβίβασης δεδομένων των χρηστών των επιχειρήσεων.

Η Fixstars ανακοίνωσε επίσης ένα δίσκο SSD-10000m, μια μονάδα 10TB. Η τιμή για δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη.

Λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά βρίσκονται στο site της Fixstars.

0 σχόλια: