CES 2016: Για τους gamer θα είναι στο μέλλον το εξωτερικό κουτί για κάρτες γραφικών;

η Asus παρουσίασε στην έκθεση CES docking station, που έχει τη δυνατότητα να εφοδιαστεί με κάρτα γραφικών για την εξωτερική σύνδεση υπολογιστών και Notebook. Με το παράθυρο και το φωτισμό το XG2 μπορεί να δει κάποιος κάτι μέσα στο XG2 .
Τόσο η Asus και η Razer παρουσίασαν στην έκθεση CES docking stations, που έχουν τη δυνατότητα
να εφοδιαστούν με κάρτες γραφικών για την εξωτερική σύνδεση υπολογιστών και Notebook. Αυτό θα βοηθήσει για περισσότερη 3D δύναμη. Προτού μπει στην παραγωγή, πρέπει όμως να λύσει ορισμένα προβλήματα.

Αυτοί που ψάχνουν για ένα φορητό υπολογιστή που μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα εξωτερικό κουτί με μια κάρτα γραφικών, σήμερα καταλήγουν αναπόφευκτα στην Alienware. Η θυγατρική της Dell πωλεί Gaming-Notebooks, στις οποίες μπορεί κανείς να συνδέσει ένα κουτί με γραφικό ενισχυτή συμπληρωματικά. Σύντομα θα μπορεί να υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Στην CES η Asus και Razer παρουσίασαν εξωτερικές κάρτες σε docking stations. Και οι δύο στηρίζονται σε καλώδιο τύπου C αντί κανονικών συνδέσεων.

Το συμπληρωματικό κουτί της Asus ονομάζεται ROG XG2 και μπορεί να εφοδιαστεί με όλες τις κάρτες γραφικών μέχρι και τη Titan X. Στο μοντέλο της παρουσίασης στην CES χρησιμοποιήθηκε μια πιο αργή κάρτα η GeForce GTX 980 Ti. Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και κάρτες Radeon.

Η σύνδεση με τον φορητό υπολογιστή γίνεται μέσω δύο καλωδίων τύπου C.
Η σύνδεση με τον φορητό υπολογιστή γίνεται μέσω δύο καλωδίων τύπου C. Βασικά, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει με ένα μόνο καλώδιο, έτσι Asus, δεδομένου του εύρους ζώνης των high-end καρτών γραφικών επέλεξε ένα διπλό καλώδιο. Σχετικά με αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να σταλούν από τον υπολογιστή τέσσερις γραμμές PCI Express αντί μόνο δύο.

Για φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε για την επίδειξη, η Asus δεν ήθελε να πει τίποτα ακόμα. Ακόμη και τιμή και τη διαθεσιμότητα δεν δώσανε καμιά πληροφορία για τον φορητό υπολογιστή ή το XG2 κουτί.

Εκτός από τα δύο καλώδια τύπου C επίσης δύο προσαρμογείς Notebook ισχύος πρέπει να συνδεθούν
Εκτός από τα δύο καλώδια τύπου C επίσης δύο προσαρμογείς Notebook ισχύος πρέπει να συνδεθούν, ώστε να τροφοδοτήσουν με αρκετή δύναμη την κάρτα γραφικών. Με ένα τροφοδοτικό 500-watt, ο πυρήνας το νέο dock είναι επίσης έτοιμος για όλες τις τρέχοντες high-end κάρτες γραφικών.

Δεν είναι ακόμη έτοιμη για μαζική παραγωγή

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ότι οι προγραμματιστές έχουν προφανώς να κάνουν ακόμα πολλά. Το εκθεσιακό σύστημα επίδειξης είχε διακοπεί πολλές φορές και ήταν έτοιμο μόνο μετά από μια επανεκκίνηση. Ο προκάτοχος XG2 ονομάζεται XG Station, η Asus έχει ήδη δείξει από το έτος 2007, παρά τις αρκετές αλλαγές δεν μπόρεσε ποτέ να τα καταφέρει στην αγορά.
η Razer θέλει να επεκτείνει στο νέο 14-ιντσών Notebook Blade Stealth με μια dock- κάρτα γραφικών.

Επίσης και η Razer θέλει να επεκτείνει στο νέο 14-ιντσών Notebook Blade Stealth με μια dock- κάρτα γραφικών. Η σύνδεση πραγματοποιείται στον Razer με ένα καλώδιο τύπου C.

Τι παρουσιάζεται στην έκθεση CES του Λας Βέγκας :  

CES έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας

0 σχόλια: