Apple: κέρδη ρεκόρ, ρεκόρ πωλήσεων.Οι επενδυτές όμως ανησυχούν.

Ο επικεφαλής της Apple Tim Cook σε μια παρουσίαση προϊόντων.
 Η Apple παρουσιάζει τα καλύτερα στοιχεία της ιστορίας της. Τα κέρδη ήταν
18.4 δις $, και οι πωλήσεις των iPhones ήταν 74.8 εκ. Ωστόσο η ζήτηση για τα κινητά δεν αυξάνεται πλέον τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε η εταιρία από αυτό που χρειάζεται.

Ναι, η Apple έχει συνηθίσει στην επιτυχία και τα νέα τριμηνιαία στοιχεία είναι πολύ καλά. Ωστόσο, οι πωλήσεις του iPhone δύσκολα θα μπορεί να αυξηθεί. Στους τρεις μήνες που προηγήθηκαν μέχρι τα Χριστούγεννα πωλήθηκαν 7.4800.000 μονάδες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ. Η ανάπτυξη της τάξης του 0,4 τοις εκατό είναι χαμηλότερη από την έναρξή του πριν από εννέα χρόνια. Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία έχει πετύχει αύξηση πωλήσεων της στο 46 τοις εκατό.

Κατά τα άλλα, η Apple ανακοίνωσε τα ισχυρότερα τριμηνιαία αποτελέσματα στην ιστορία της: Η εταιρεία είπε ότι επέτυχε 18.4 δις $ κέρδη. Ο επικεφαλής της Apple Tim Cook είπε: "Η εταιρία της Apple πέτυχε το καλύτερο τρίμηνο που έφερε ποτέ, χάρη σε πιο καινοτόμα προϊόντα στον κόσμο και ρεκόρ πωλήσεων του iPhone, το ρολόι της Apple και την Apple TV"

Ακόμα και όταν οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, με 1,7 τοις εκατό στα 75.870 εκ $. Αυτή η περίοδος των διακοπών, λίγο μετά την έναρξη των νέων μοντέλων iPhone ήταν ανέκαθεν η πιο σημαντική στιγμή για την Apple.

Οι επενδυτές ανησυχούν.

Παρά τους αριθμούς ρεκόρ οι επενδυτές παρατηρούν την Apple με αυξανόμενο σκεπτικισμό. Η πιο ακριβή εταιρεία στον κόσμο έχει χάσει τους τελευταίους δύο μήνες, το ένα πέμπτο της αξίας του. Οι επενδυτές ανησυχούν για την μεγάλη εξάρτηση της Apple από το iPhone.

Το κλασικό smartphone η ναυαρχίδα των προϊόντων της Apple αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60 τοις εκατό των κερδών της επιχείρησης. Μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκαν να υπάρχουν παρόμοιες πωλήσεις για τον υποσχόμενο διάδοχο του iPhone. Οι πωλήσεις του iMac και iPad μένουν στάσιμες, σε προϊόντα δε που ξεκίνησαν όπως το Apple-Watch και η υπηρεσία streaming της Apple Music Group δεν έδωσε στοιχεία.

Τι συμβαίνει με την αργή ανάπτυξη στην Κίνα

Λόγος ανησυχίας είναι επίσης η αργή ανάπτυξη στην Κίνα, όπου η Apple αποκτά περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων της. Ο επικεφαλής της Apple Tim Cook επανέλαβε ακόμα πριν από λίγους μήνες, ότι η εταιρεία δεν βλέπει τον εαυτό της να επηρεάζεται και ήθελε να ανοίξει περισσότερα Apple Stores στη χώρα.

Σχετικά θέματα:  

Η Apple μπορεί να παρουσιάσει ένα νέο MacBook Pro τον Ιούνιο του 2016;

0 σχόλια: