Το μεγαλύτερο «stealth» αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.



Το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό που κατασκευάστηκε ποτέ για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε δοκιμές στη θάλασσα.
Tο μεγαλύτερο «stealth» αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού που
πραγματοποιεί τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές και θα είναι εφοδιασμένο με το Railgun και θα μπορεί να βομβαρδίζει σε ακτίνα πάνω από 100 μίλια με οβίδες ταχύτητας 5.400 μίλια/ώρα.

Το USS Zumwalt ξεκίνησε από το Bath Iron Works στο Μέιν, τη Δευτέρα το πρωί. Το 183 μέτρων αντιτορπιλικό ταξίδεψε κατά μήκος του ποταμού Κεννεμπέκ στον Ατλαντικό για το πρώτο του ταξίδι.
Το πλοίο, το οποίο ζυγίζει 15.000 τόνους, έχει χρειαστεί τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί με εκτιμώμενο κόστος των 4,3 δις $.

Το USS Zumwalt ξεκίνησε από το Bath Iron Works στο Μέιν




Προηγμένος αυτοματισμός θα επιτρέψει το πολεμικό πλοίο να λειτουργεί με πολύ μικρότερο πλήρωμα σε σχέση με τα σημερινά αντιτορπιλικά.



     Ένα πρωτότυπο του railgun ΒΑΕ που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μελλοντικές εκδόσεις του Zumwalt
Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμαστεί ένα φουτουριστικό όπλο σε ράγες σαν «τον πόλεμο των άστρων», που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να εκτοξεύσει οβίδες, που ζυγίζουν 10 κιλά με ταχύτητα μέχρι 5,400mph σε ακτίνα πάνω από 100 μίλια, με τέτοια δύναμη και ακρίβεια που θα μπορεί να διαπερνά τρεις τοίχους από μπετόν ή έξι μισή ίντσα πάχος πλάκας χάλυβα.
Το πλοίο διαθέτει ηλεκτρική προώθηση, νέο ραντάρ και σόναρ, ισχυρούς πυραύλους και όπλα, σχεδιασμένο όπως τα stealth για τη μείωση της ανίχνευσης του μέσω ραντάρ.

Το πλοίο διαθέτει ηλεκτρική προώθηση, νέο ραντάρ και σόναρ, ισχυρούς πυραύλους και όπλα, σχεδιασμένο όπως τα stealth για τη μείωση της ανίχνευσης του μέσω ραντάρ. 
Όλη αυτή η καινοτομία έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην κατασκευή του και ένα αυξημένο τίμημα.

Οι οξείες γωνίες εκτρέπουν τα σήματα ραντάρ του εχθρού. Ραντάρ και κεραίες είναι κρυμμένες μέσα στο πλοίο χωρίς να είναι ορατές.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του USS Zumwalt

Εκτόπισμα: 14,564 tons (14,798 t)

Μήκος: 600 ft (180 m)

Πλάτος:
80.7 ft (24.6 m)

Βύθισμα: 27.6 ft (8.4 m)

Προώθηση: Δυο Rolls-Royce Trent Marine-30 αεριοστρόβιλοι που κινούν ηλεκτρογεννήτριες Curtiss-Wright και γεννήτριες ντίζελ έκτακτης ανάγκης, 78 MW (105.000 shp). Δύο έλικες που κινούνται από τους ηλεκτρικούς κινητήρες

Ταχύτητα: Πάνω από 30 kn (56 km/h; 35 mph)

Οπλισμός: 
20 × 57 MK VLS μονάδες, με συνολικά 80 κελιά εκτόξευσης.

Οι RIM-162 Evolved Sea Sparrow Πυραύλοι (ESSM), τέσσερις ανά κελί.

Τακτικοί πύραυλοι Τόμαχωκ ανά κελί.

Ρουκέτες καθέτου εκτόξευσης (ASROC) μια σε κάθε κελί.

0 σχόλια: