Το iOS 9.2 επανορθώνει πολλά λάθη του iPhone και του iPad.

Για το ρολόι της Apple υπάρχει επίσης μια ενημέρωση λογισμικού.
Η ενημερωμένη έκδοση της Apple εξαλείφει τις δυσκολίες και φέρνει
βελτιώσεις, μεταξύ άλλων για Μουσική και iBooks. Για το ρολόι της Apple υπάρχει επίσης μια ενημέρωση λογισμικού.

Το λειτουργικό iOS 9.2 είναι τώρα διαθέσιμο για τα iPhone, iPad και iPod για download, μπορεί δε να το αφήσει κάποιος να εγκατασταθεί στις ρυθμίσεις iOS της ενημέρωσης λογισμικού (υπό τον τίτλο "Γενικά") είτε μέσω ενημέρωσης από το iTunes. Ανάλογα με το μοντέλο, το μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης θα είναι διαφορετικό, για παράδειγμα σε ένα iPhone 6s είναι η ενημέρωση για κατευθείαν εγκατάσταση περίπου 270 MByte.

Αντιμετώπιση προβλημάτων της εφαρμογής Mail

Με την ενημέρωση η Apple καταπολεμά μια μακρά σειρά από λάθη και μικρά προβλήματα στο iOS 9. Η οθόνη του κείμενου στο e-mail και τα συνημμένα, στην ενσωματωμένη εφαρμογή Mail, θα λειτουργήσουν τώρα καλύτερα στους Apple POP λογαριασμούς και μπορούν προφανώς πάλι να έχουν πρόσβαση στα συνημμένα, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν μερικώς πρόσβαση στα μηνύματα.

Με το maildrop έχει η Apple επίσης ενσωματώσει μια πολύ γνωστή λειτουργία στο iOS 9.2: Για να στείλει κάποιος πολύ μεγάλα συνημμένα, επιτρέπει τώρα η εφαρμογή E-mail, τη μεταφόρτωση του στο iCloud. Ο παραλήπτης μπορεί στη συνέχεια μέσω ενός συνδέσμου που παρέχεται στο μήνυμα να μπορεί να το κατεβάσει από εκεί. Μέχρι 5 GB σε μέγεθος θα μπορούν να είναι τα συνημμένα, θα παραμένουν δε διαθέσιμα 30 ημέρες στους διακομιστές (server) της Apple.

Η Apple Μουσική και iBooks


Η Apple Μουσική έχει προβεί σε περαιτέρω αναλυτικές βελτιώσεις, με πρόσφατα ανανεωμένη playlist να εμφανίζεται πλέον στην πρώτη θέση. Νέες λίστες αναπαραγωγής θα μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν. Επίσης, η λήψη των άλμπουμ και οι λίστες αναπαραγωγής από τη μουσική βιβλιοθήκη iCloud γίνονται τώρα ευκολότερες πατώντας το κουμπί λήψης iCloud, εξηγεί η εταιρεία. Για παράδειγμα στην κλασική μουσική μπορεί κάποιος τώρα να περιηγηθεί σύμφωνα με το έργο, το συνθέτη και τον καλλιτέχνη.

Στο νέο λειτουργικό iOS 9.2 η ενσωματωμένη εφαρμογή iBooks υποστηρίζει διαφορετικές δυνατότητες 3D αφής και επιτρέπει να αλλάξει κάποιος ένα βιβλίο όταν παίζεται στη βιβλιοθήκη για να διαβάσει ένα άλλο βιβλίο.

Περαιτέρω διορθώσεις σφαλμάτων


Επιδιορθώθηκαν σφάλματα που είχε επίσης η Apple στο ξυπνητήρι, στην εφαρμογή Υγείας της δραστηριότητας, το ημερολόγιο και στην αναγγελία "Βρείτε το iPhone μου". Όταν χρησιμοποιεί κάποιος γρήγορες απαντήσεις το πληκτρολόγιο αντιδρά τώρα πιο σβέλτα. Ακόμη και στις βοήθειες χρήσης διαθέτει έχει προσθέσει η Apple λειτουργίες, μπορεί π.χ να αφυπνίσει την οθόνη με την φωνή (λειτουργία VoiceOver) και να την επαναφέρει σε λειτουργία από την κατάσταση αδρανοποίησης. Πολλά σφάλματα έχουν διορθωθεί στα αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud, συνεπώς ένα τεράστιο πρόβλημα με τα δεδομένα εξαλείφθηκε όταν επρόκειτο να γίνει επαναφορά ενός iPhone 6s στην πρότερα κατάσταση του, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ανακοινωθέν για το iOS 9.2 αν έχει διορθώσει επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα με το GPS, ως αναφορά τον εντοπισμό ορισμένων δικτύων LTE.

Νέες Λειτουργίες

Με το iOS 9.2 υποστηρίζει το iPhone (από το iPhone 5) μια προσαρμογή USB για κάμερα, αυτό ισχύει και για το SD για Lightning-Adapter.

Το iOS 9.2 φέρνει επίσης περαιτέρω βελτιώσεις στο "Safari View Controller", Στο σαφάρι μπορούν τώρα προγραμματιστές (εκτός της Apple) να ενσωματώσουν τις δικές τους εφαρμογές. 

watchOS 2.1

Παράλληλα η Apple έχει κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό Watch OS 2.1 για το ρολόι της. Το ενημερωμένο πρόγραμμα επεκτείνει την υποστήριξη γλώσσας του ρολογιού και θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει πολλά σφάλματα και προβλήματα, μεταξύ άλλων, την έλλειψη των εικονιδίων εφαρμογών και την έναρξη από εφαρμογές προγραμματιστών εκτός της Apple. Η ενημέρωση μπορεί να ληφθεί αλλά το ρολόι πρέπει να συνδέεται κατά την εγκατάσταση του με το φορτιστή και να είναι φορτισμένο τουλάχιστον στο 50 τοις εκατό.
Σχετικά άρθρα :
Η Apple με το νέο λειτουργικό OS X 10.11.2 θα κάνει τις ασύρματες συνδέσεις πιο αξιόπιστες.

0 σχόλια: