Η Apple ανοίγει ένα "μυστικό εργαστήριο" στην Ταϊβάν για να αναπτύξει νέες οθόνες;

Apple logo
Ένα κτίριο στο τεχνολογικό πάρκο της Ταϊβάν θα μπορούσε να στεγάσει τη νέα
τεχνολογία του iPhone, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία χρόνια. Η Apple φέρεται να έχει ανοίξει ένα νέο, μυστικοπαθής εργαστήριο στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν, αφιερωμένο στην ανάπτυξη νέων οθονών.

Πηγές κοντά στην Apple δήλωσαν στο Bloomberg ότι είχαν γνώση για την εγκατάσταση στο Longtan που έχει τουλάχιστον 50 μηχανικούς που εργάζονται πάνω σε νέα οθόνες για προϊόντα όπως το iPad και το iPhone

Η Apple δεν παρείχε στο Bloomberg λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση και ένας εκπρόσωπος από τη βάση τους Cupertino, αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Apple έχει προσλάβει προσωπικό που από την Au Optronics και την Quallcomm για να αναπτύξουν τις νέες οθόνες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν τμήματα που θα κάνουν τα προϊόντα τους πιο λεπτά, πιο ελαφρύ, πιο αποδοτικά ενεργειακά, και να βελτιωθεί η ποιότητα των οθονών τους.

Η ικανότητα της Apple να παραδώσει με συνέπεια νέες, λεπτότερες συσκευές και τη βελτίωση των συσκευών που φαίνονται καλύτερες έχει οδηγήσει τις ετήσιες πωλήσεις στα 178 δις $ σε iPhone και iPad.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας που εδρεύει στην Καλιφόρνια θα ήθελε να εργαστεί για την ανάπτυξη των δικών της οθονών για να αντιστρέψει την τρέχουσα εξάρτησή της από τρίτους, όπως συμβαίνει και στη Samsung. Η LG και Sharp τις παρέχουν τα δικά τους εξαρτήματα.

Οι μηχανικοί πιθανώς εργάζονται για νέες εκδόσεις των υγρών κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται σήμερα στο iPhone, αλλά η πιο δελεαστική ιδέα, είναι η εγκατάσταση OLED οθονών, που φημολογείται ότι θα έρθουν με τα νέα iPhone μέσα σε λίγα χρόνια.

Η Apple θέλει να ξεφορτωθεί τις LCD οθόνες και να εισάγει OLED οθόνες στο μοντέλο του iPhone το 2.018. Οι OLED οθόνες επωφελούνται από πολύ μεγαλύτερη αντίθεση περισσότερο από τις οθόνες LCD. Όχι μόνο είναι πολύ πιο πολύχρωμες και πιο έντονες, αλλά είναι και ενεργειακά πιο αποδοτικές, καθώς αναμένεται να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone.

0 σχόλια: