Θα έχουν τα νέα iPhone οθόνη OLED;

 μετάβαση σε οθόνες OLED θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στην Apple για την κατασκευή πιο λεπτών iPhone και περισσότερη ενέργεια για τις μπαταρίες.
Η Apple θα μπορούσε να εφοδιάσει τα iPhone από το 2018 με
OLED οθόνες αντί για τις οθόνες LCD που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. θα ήταν δυνατόν ένας πιο λεπτός σχεδιασμός και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα νέα smartphone.

Η Apple σκοπεύει να εφοδιάσει τα νέα iPhone με OLED οθόνες.

Οι φήμες για την Apple για OLED οθόνες δεν είναι νέα. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Apple Tim Cook είχε πει πριν λιγότερο από τρία χρόνια, το Φεβρουάριο του 2013, σε ένα συνέδριο τεχνολογίας για τις OLED: Ότι βρίσκει την ποιότητά τους, ειδικά τον κορεσμό των χρωμάτων καθόλου ικανοποιητική. Η δήλωση ήταν κυρίως ένας υπαινιγμός για τον αντίπαλο τη, ανταγωνιστή Samsung. Σύμφωνα όμως με μια έκθεση ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας Nikkei, ο Cook στη συνέχεια έχει αλλάξει εντελώς τη γνώμη του. Από το 2018 θα μπορούσαν τα iPhone να είναι εξοπλισμένα με οθόνες OLED.

Σε αντίθεση με την προηγουμένως χρησιμοποιημένη LCD τεχνική, η οθόνη OLED θα μπορούσε να διασφαλίσει στην Apple ένα πιο ευέλικτο σχεδιασμό για τα iPhone. Είναι δυνατόν για πιο λεπτά smartphone. Επιπλέον οι OLED οθόνες θα διασφάλιζαν χαμηλότερη ενεργειακή απαίτηση, έτσι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των νέων iPhone θα μπορούσε να επεκταθεί σημαντικά.

Ένας πρόσθετος λόγος για την αλλαγή της γνώμης των επικεφαλής της Apple θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία OLED από τότε και η ποιότητα των αντίστοιχων οθονών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, βεβαίωσαν οι ειδικοί των οθονών ότι το Samsung Galaxy Note 5, ήταν η καλύτερη οθόνη smartphone. Γεγονός αποτελεί λοιπόν, ότι η Samsung έχει αυξήσει την ποιότητα των OLED οθόνων και πάλι.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τους κατασκευαστές OLED.

Αν πρόκειται πραγματικά για μια μετάβαση σε OLED οθόνες από την Apple θα περιμένουμε να το δούμε. Μέχρι στιγμής, η Apple έχει, φυσικά, δεν σχολίασε αυτήν την αναφορά. Η εφημερίδα επικαλείται τους διαφόρους κατασκευαστές με τους οποίους η Apple μίλησε για την εξασφάλιση της απαραίτητης παραγωγικής ικανότητας. Εάν αυτό δεν εξασφαλιστεί, η Apple θα μπορούσε να εξακολουθεί να προσφέρει δύο διαφορετικά μοντέλα, ένα iPhone με οθόνη LCD και μια OLED οθόνη.

Η LG, η οποία προμηθεύει ήδη την Apple με οθόνες LCD, σύμφωνα με την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei, προτίθεται να κάνει επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων σε ένα νέο εργοστάσιο OLED. Επιπλέον σημειώνουμε ότι το ρολόι της Apple είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη OLED. Πιθανολογείται ότι ήδη υπάρχει μια μεταστροφή της Apple για το θέμα αυτό.


0 σχόλια: