Αποτελεί το "Shield Android TV" box της NVIDIA το τέλος των παιχνιδιών στο PC;

το "Shield Android TV" με τον Controller και το τηλεχειριστήριο
Με το TV-Box Streaming θα μπορεί να δει κάποιος όχι μόνο ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και
άλλα περιεχόμενα από το Internet στην τηλεόραση, αλλά επίσης να μπορεί να παίξει τα νεότερα παιχνίδια υπολογιστών στο σαλόνι του.

Μεγάλη τεχνολογία στο TV-Box

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι ένας ανταγωνιστής για τα άλλα TV-Box, όπως της Amazon Fire TV, το Nexus Player της Google και το νέο TV-Box της Apple, το οποίο πρόκειται να αρχίσει να πωλείται τον Οκτώβριο. Το Shield Android TV με τιμή των 199,99 €, είναι περίπου δύο φορές πιο ακριβό, όπως οι περισσότεροι ανταγωνιστές του. Γιατί; Υπάρχει καλύτερη τεχνολογία στο μικρό κουτί. Ένας επεξεργαστής Tegra-X1 από την NVIDIA παραδίδει ικανοποιητική υπολογιστική ισχύ μαζί με τρία gigabytes μνήμης RAM. Όχι μόνο διασφαλίζεται ότι η πλοήγηση θα λειτουργεί πάντα γρήγορα μέσα στα μενού, αλλά θα επιτρέπει στο TV-Box να λειτουργήσει και βίντεο με τη νέα μορφή UltraHD. Παρά το γεγονός ότι εδώ η προσφορά εξακολουθεί να είναι λεπτή, η Netflix έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα κάποιες ταινίες να εμφανίζονται σε υψηλή ανάλυση, καθώς και σε τελευταίας τεχνολογίας κινητά και φωτογραφικές μηχανές.

Έχουν εγκατασταθεί 16GB μνήμη για ταινίες και εφαρμογές, αλλά μπορεί επίσης να επεκταθεί η χωρητικότητα αποθήκευσης με MicroSD τσιπ μέσω δύο θυρών USB με stick ή σκληρούς δίσκους. Το κουτί έχει μια θύρα Ethernet ενός Gigabit και υποστηρίζει το νέο, υψηλής ταχύτητας ασύρματο πρότυπο εναλλασσόμενου ρεύματος.

Περιλαμβάνεται με το "Shield Android TV " ο controller αλλά όχι το τηλεχειριστήριο, το οποίο πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά για 54,99 €. Ωστόσο, ο Controller παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά του τηλεχειριστηρίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο παιχνιδιών βίντεο.

Android για την τηλεόραση

Το λογισμικό το κουτί "Shield Android TV "χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Android της Google TV. Το οποίο χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα Smart TV κουτιά και πολλές από τις σημερινές τηλεοράσεις (περίπου Sony ή Philips). Παρέχει πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες streaming μετάδοσης (YouTube, Netflix, κλπ) και Play Store της Google. Υπάρχουν τώρα πάνω από 100 εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένης και της βιβλιοθήκης του ARD και ZDF), η οποία μπορεί να εγκατασταθεί πάνω στο κουτί.

Ακόμα και η λειτουργία Chromecast της Google είναι εγκατεστημένη στο Shield Android TV.

Έτσι, η συσκευή μπορεί επίσης  να υποστηρίξει το Fire TV της Amazon και το Nexus TV Player της Google.

Παίζεις τα παιγνίδια χωρίς το PC;

Πέρα απ’ αυτό, το «Shield Android TV " προσφέρει εφαρμογές gaming; Περισσότερα από 100 παιχνίδια, που έχουν βελτιστοποιηθεί στην Shield πλατφόρμα της Nvidia, μπορεί να εγκατασταθούν ως μια εφαρμογή και να παίζονται κατευθείαν από το Box. Στην προσφορά συγκαταλέγονται ενδιαφέροντα κομμάτια, όπως το "Half Life" ή " Portal ", αλλά επίσης και πολλά παιχνίδια που οι παίκτες δεν θα είναι τόσο ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.

Πολύ πιο συναρπαστικό είναι εδώ και μια νέα υπηρεσία GeForce Now.Η υπηρεσία είναι εντυπωσιακή, αλλά το εύρος των τίτλων πρέπει ακόμη να επεκταθεί, ορισμένες αδυναμίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Επιπλέον, τα περιεχόμενα από το PC gaming θα μπορούν να μεταδοθούν μέσω του λεγόμενου NVIDIA Hub ενσύρματα ή ασύρματα απευθείας στο Box. Έτσι, μπορεί κάποιος να χαλαρώσει καθισμένος στο σαλόνι και να παίζει, εξακολουθώντας να απολαμβάνει την πλήρη λειτουργικότητα των παιχνιδιών του υπολογιστή του.

Για ποιον είναι το κουτί;

Αυτό αφήνει αναπάντητο το ερώτημα αν αξίζει να αγοραστεί το "Shield Android TV ". Αυτή είναι σήμερα η πιο ισχυρή τεχνική σε Streaming-Box. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί κατ 'ανάγκη αυτήν την υψηλή τιμή. Επειδή τα φθηνότερα Box παρέχουν παρόμοια λειτουργικότητα στην περιοχή Streaming. Έτσι, η συσκευή είναι χρήσιμο μόνο για τους χρήστες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα πρόσθετα των παιχνιδιών όπως το GeForce Now ή να επωφεληθούν από το Streaming του υπολογιστή.

Χρήστες που αγοράζουν πολλές ταινίες από το iTunes ή έχουν εγγραφεί για το Amazon Prime Instant Video θα πρέπει για την απόκτηση του κουτιού να το σκεφτούν δύο φορές. Επειδή δεν παρέχεται εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο του iTunes και δεν υπάρχει ακόμη εφαρμογή Instant Video.

Συμπέρασμα: Αποτελέσματα επιπτώσεων για το PC

Το " Shield Android TV " κάνει το PC gaming να μην είναι ακόμη περιττό. Όχι ακόμα. Ωστόσο, το πλαίσιο δείχνει πως το παιχνίδι μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον, ακόμη και χωρίς υπερ-ακριβό υλικό με υπολογιστική ισχύ από το Cloud. Στην τρέχουσα μορφή του GeForce Now σίγουρα δεν είναι ο θάνατος του παιχνιδιού στον υπολογιστή. Αλλά θα μπορούσε να είναι η υπηρεσία που θα επιτρέψει να πούμε σε λίγα χρόνια: " Έτσι λοιπόν κάποτε ξεκίνησαν όλα"

Σχετικά άρθρα :
Το Nvidia Shield γίνεται κονσόλα παιχνιδιών
Στο συνέδριο προγραμματιστών για παιχνίδια στο Σαν Φρανσίσκο GDC, η Nvidia παρουσίασε τη δική της πλήρη κονσόλα παιχνιδιών τη Shield.


0 σχόλια: