Νέα επίθεση του Facebook μέσω δορυφόρου σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής.




Ο Mark Zuckerberg κυκλοφόρησε μια σειρά από εικόνες μέσω του Facebook.
Ο Ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Mark Zuckerberg , λέει ότι ένας δορυφόρος θα συνδέσει σύντομα εκατομμύρια ανθρώπους παρά τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό. Το σχέδιο του Facebook για να
«δώσει τη δυνατότητα Internet από το διάστημα». Σχεδιάζει να προωθήσει μέσω δορυφόρου την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής.

Σε ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι ελπίζει πως η κίνηση αυτή θα συνδέσει "εκατομμύρια" στο διαδίκτυο

Ο δορυφόρος, αναμένεται να εκτοξευτεί τον επόμενο χρόνο, αυτή τη στιγμή δημιουργείται το πλαίσιο μιας εταιρικής σχέσης με την γαλλική εταιρεία Eutelsat.

Θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών να κατεβάζουν μια εφαρμογή, που θα περιέχει ελεύθερη πρόσβαση σε δεδομένα και σε επιλεγμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και του Facebook.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει το μέγεθος της φιλοδοξίας του δισεκατομμυριούχου να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στις αναδυόμενες αγορές στο ιντερνέτ, αλλά το σύστημα έχει γνωρίσει αντίθεση σε πολλές χώρες όπως την Ουγκάντα, την Ινδία και την Ινδονησία.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει να βλάψει τις επενδύσεις από ανταγωνιστικούς φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών και την αρχή της δικτυακής ουδετερότητας, διότι μόνο επιλεγμένες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες.

Ο Zuckerberg δήλωσε τα εξής: " Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους το Facebook είχε διερευνήσει τρόπους για να χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη και δορυφόροι για πρόσβαση στο ιντερνέτ."

Για να συνδεθούν άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι παραδοσιακές υποδομές σύνδεσης είναι συχνά δύσκολες και αναποτελεσματικές, γι 'αυτό πρέπει να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες."

"Ο δορυφόρος ΑΜΜΟΣ-6 είναι τώρα υπό κατασκευή και θα ξεκινήσει το 2016 σε γεωστατική τροχιά που θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας Αφρικής."

μείς θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς εταίρους σε αυτές τις περιοχές για να βοηθηθούν οι κοινότητες να έχουν πρόσβαση στο internet παρέχοντας υπηρεσίες μέσω δορυφόρου".

Το project έχει προηγουμένως δοκιμάσει άλλα μέσα παράδοσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών drones.

Η Eutelsat δήλωσε ότι χρήστες θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου "με προσιτό έτοιμο εξοπλισμό για τον πελάτη" από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Σχετικά άρθρα :


  1. Το Facebook το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των drones τροφοδοτούμενων με ηλιακή ενέργεια για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.Το Facebook το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις των drones τροφοδοτούμενων με ηλιακή ενέργεια για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μεγάλο και ελαφρύ είναι το drone του Facebook "Aquila"
Το Facebook παρουσιάζει το internet drone "Aquila".
Το Facebook αγοράζει Drones!

0 σχόλια: