Ο μεγάλος ανταγωνιστής των DSLR που χωράει στην τσέπη σας. Η σιωπηλή επανάσταση στη φωτογραφία.

Η Light παρουσίασε μια νέα compact φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί 16 διαφορετικά φακούς
Η Light παρουσίασε μια νέα compact φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί 16 διαφορετικούς
φακούς για να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης. Η απόλυτη φωτογραφική μηχανή των 1.700 δολαρίων Light συσκευή διαθέτει 16 φακούς που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν 52 εικόνες megapixel.

Οι L16 φακοί φωτογραφούν από διαφορετικά εστιακά μήκη από 35 χιλιοστά έως 150. Αυτή η σύλληψη υψηλής ποιότητος λεπτομερειών από μια σκηνή δημιουργεί εικόνες υψηλής ανάλυσης. Θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 και θα κοστίζει 1.700 δολάρια.

Η Light παρουσίασε μια νέα compact φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί 16 διαφορετικά φακούς για να λαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης. Το επονομαζόμενο L16, μπορεί να λάβει διάφορες εικόνες που συνδυάζονται σε μια φωτογραφία των 52 megapixel. Έχει το πλεονέκτημα από ότι η εταιρεία έχει περιγράψει ως «σιωπηλή επανάσταση» στη φωτογραφία.

Το επονομαζόμενο L16, μπορεί να λάβει διάφορες εικόνες που συνδυάζονται σε μια φωτογραφία των 52 megapixel.
Σύμφωνα με μια έκθεση σε βάθος στη Recode, η ανάγκη να δημιουργηθεί καλύτερης ποιότητας κάμερες στα smartphones έχουν φτιαχτεί τα συστατικά μέρη της κάμερας σε πολύ μικρή κλίμακα και δημιούργησαν υψηλής ποιότητας πλαστικούς φακούς. 

«Η L16 είναι η πρώτη κάμερα με πολυδιάφραγμα που συνδυάζει την ποιότητα DSLR και δυνατότητες σε μια συσκευή που χωράει στην τσέπη σας», λέει η Light.

«Η L16 είναι μικρότερη, ελαφρύτερη, λιγότερο δαπανηρή και παρέχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή στην κατηγορία τιμής του.» 

Η L16 είναι η πρώτη κάμερα με ποιότητα DSLR και που χωράει στην τσέπη σας
Η Recode ισχυρίζεται η κάμερα είναι περίπου στο μέγεθος ενός Nexus 6 Smartphone και είναι διπλάσια σε πάχος. Η Light ελπίζει ότι η φωτογραφική μηχανή θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR και είναι πιο compact και πρακτική στη χρήση. Πέντε από τους φακούς είναι 35 mm, πέντε φακοί είναι 70 χιλιοστών με καθρέφτες, και έξι φακοί είναι 150 mm.
16 μεμονωμένες κάμερες, 10 εκ των οποίων φωτογραφίζουν ταυτόχρονα για να συλλάβουν τις λεπτομέρειες μιας εικόνας σε διαφορετικά σταθερά εστιακά μήκη. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να αλλάξει το βάθος, την εστίαση της εικόνας και του ανοίγματος, αφού έχει κάνει λήψη της εικόνας.

Η L16 περιλαμβάνει 35-150mm οπτικό ζουμ και ισχυρίζεται ότι έχει προχωρήσει την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, χαμηλά επίπεδα θορύβου και ακριβή εικόνα βάθος πεδίου ελέγχου. Η συσκευή λειτουργεί με Android και διαθέτει μια 5-ιντσών οθόνη αφής στο πίσω μέρος για την επεξεργασία και δίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο Wi-Fi.

«Έχουμε μετατρέψει και αξιοποιήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται σε αυτά τα μικρά smartphone κάμερες,» είπε σε μια συνέντευξη στηRecode ο διευθύνων σύμβουλος Dave Grannan.

0 σχόλια: