H ΕΕ εξετάζει να δεχτεί περισσότερο αριθμό προσφύγων από την Ελλάδα.

Ένας πρόσφυγας περιμένει στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM.
Μόνο τον Ιούλιο, πάνω από 50.000 πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα. Σήμερα, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, την αναδιανομή περισσότερων ανθρώπων σε άλλες χώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη προσέλευση προσφύγων στην Ελλάδα υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες σκέψεις στην ΕΕ, να απαλλάξουν βραχυπρόθεσμα τη χώρα περισσότερο. θεωρείται ότι πρέπει αναδιανεμηθούν περισσότεροι πρόσφυγες από την προηγούμενη πρόβλεψη των 40.000 από την Ελλάδα και την Ιταλία στα κράτη μέλη. Γράφει η εφημερίδα Die Welt το Σάββατο στην έκδοση της. "Τον Ιούλιο και μόνο ήρθαν στην Ελλάδα, πάνω από 50.000 πρόσφυγες. Η εξέλιξη αυτή είναι τόσο δραματική, που η Ελλάδα πρέπει να απαλλαχτεί περισσότερο από ότι ήταν προγραμματισμένο," ανέφεραν στην εφημερίδα υψηλά κύκλοι της ΕΕ.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τη διανομή 16.000 προσφύγων από την Ελλάδα και 24.000 προσφύγων από την Ιταλία υπό μορφή ποσοστώσεων μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Αυτό δεν είναι αρκετό πια. Θεωρείται πλέον επείγουσα ανάγκη να αυξηθούν οι αριθμοί για την Ελλάδα, έτσι ώστε οι χώρες της ΕΕ να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες", σύμφωνα με μια έκθεση κύκλων της ΕΕ.

Αν αυτό επιτευχθεί είναι αμφίβολο. Επειδή μέχρι στιγμής δεν είχαν καταφέρει τα κράτη μέλη της ΕΕ ούτε καν να συμφωνήσουν για μια κλείδα κατανομής των 40.000 προσφύγων. Σε μια ειδική συνεδρίαση στις 20 Ιουλίου, οι Υπουργοί Εσωτερικών βρήκαν μια λύση για την ανακατανομή 32.000 προσφύγων από τη Μεσόγειο. Εκτός από αυτούς θα κατανεμηθούν 22.500 πρόσφυγες σε χώρες εκτός της ΕΕ που βρίσκονται σε στρατόπεδα κοντά σύνορα με τη Συρία.

0 σχόλια: