Η Bosch αποκτά την προηγμένη νέας τεχνολογίας μπαταρία της εταιρίας Seeo.

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Bosch

Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Bosch, συμφώνησε να εξαγοράσει την Seeo, μια από τις πιο προηγμένες νέες εταιρίες για μπαταρίες στη Silicon Valley, το επιβεβαίωσε σήμερα η εταιρία.

Η κίνηση είναι μια μεγάλη στρατηγική κίνηση στο χώρο των μπαταριών από την Bosch, ένα σημαντικό προμηθευτή για την αυτοκινητοβιομηχανία, για να διεισδύσει στο χώρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Seeo θεωρείται ότι έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο στην τεχνολογία στερεάς κατάστασης, η οποία αποφεύγει τη χρήση εύφλεκτου υγρού ηλεκτρολύτη και προωθεί την ανάπτυξη των μεταλλικών ανόδων λιθίου, που θεωρούνται ότι αποτελούν το άγιο δισκοπότηρο της τεχνολογίας των μπαταριών.

Η Linda Beckmeyer, εκπρόσωπος της Bosch, δήλωσε ότι οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν θα ανακοινωθούν. Είπε ότι η Bosch έχει αποκτήσει όλα τα πνευματικά δικαιώματα ιδιοκτησίας της Seeo μαζί με το ερευνητικό προσωπικό της.

Η Seeo δεν απάντησε σε πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό. Αλλά το Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της Hal Zarem ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει μια μπαταρία με μια συγκεκριμένη πυκνότητα ενέργειας 300 watt ανά ώρα και ανά κιλό, η οποία θα είναι περίπου διπλάσια από εκείνο της υφιστάμενων εμπορικών μπαταριών λιθίου-ιόντων. Αυτό το επίτευγμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Η συμφωνία είναι μια από τις πρώτες σε αυτό το χώρο της τεχνολογίας μετά την απότομη αισιοδοξία που παρουσιάστηκε στο χώρο των μπαταριών πριν από πέντε χρόνια. Η απόκτηση της Seeo από τη Bosch θεωρήθηκε επιβεβλημένη λένε οι αναλυτές, άλλωστε έχει προσπαθήσει από καιρό να μπει ενεργητικά στην κατασκευή προηγμένων μπαταριών, τώρα δε παίρνει μια εταιρεία που έχει μια καλή πιθανότητα επιτυχίας και θα ακολουθήσει την τρέχουσα παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου, με πιο προηγμένες στην δεκαετία του 2020 και πέρα.

0 σχόλια: