Στο I / O συνέδριο προγραμματιστών η Google παρουσίασε το Brillo ένα λειτουργικό σύστημα Anndroid για το έξυπνο σπίτι και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και την Weave.

ο επικεφαλής των προϊόντων της Google Sundar Pichai παρουσιάζει το Brillo, ένα λειτουργικό σύστημα για το έξυπνο σπίτι και το Διαδίκτυο των πραγμάτων
Η Google θέλει να ενοποιήσει με το project Brillo και τη Weave το Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT) που θα γίνει πιο προσιτό για τους προγραμματιστές. Στο συνέδριο προγραμματιστών της Google I /O, παρουσιάστηκε
το λειτουργικό σύστημα με την κωδική ονομασία Brillo, που προορίζεται για μικρούς υπολογιστές χαμηλής ισχύος, όπως αυτοί που συμπεριλαμβάνονται στις συσκευές δικτύωσης. Επιπλέον, πρέπει να δημιουργηθεί μια Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών (API) για την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών με το smartphone και το cloud.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα δικά τους, μη συμβατά λειτουργικά συστήματα για τις συσκευές τους, οι οποίες πολύ λίγο επικοινωνούν μεταξύ τους. Το Brillo τουναντίον θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε Android και άλλων κατασκευαστών, σύμφωνα με τη σύσταση της Google, στο μέχρι τώρα αδιαφανές τοπίο στην περιοχή του Έξυπνου σπιτιού (smart-home).

Το Brillo είναι ένα ελαφρύ Android λειτουργικό θα αναλάβει τον πυρήνα, καθώς και τις δεξιότητες επικοινωνίας, όπως το WLAN και το Bluetooth χαμηλής ενέργειας. Αυτό επιτρέπει από μια πλευρά, μια ολοκληρωμένη υποστήριξη υλικού, δήλωσε ο επικεφαλής των προϊόντων της Google Sundar Pichai. Αλλά από την άλλη το λειτουργικό σύστημα θα τρέξει στο συνήθως αδύναμο υλικό των συσκευών του δικτύου. Εδώ η Google εμπνέεται επίσης από τις εμπειρίες από τη Nest, θυγατρική της Google, που την είχε πάρει πριν από λίγο καιρό.

Οι Android συσκευές είναι σε θέση να επικοινωνούν αμέσως με το Brillo. Από ποια έκδοση αυτό θα συμβεί, δεν είπε ο Pichai. Μια ενιαία διαχείριση στο σχεδιασμό υλικών, ήταν μόνο εν συντομία ορατό.
 η Google παρουσίασε τη Weave μια νέα γλώσσα που θα επιτρέπει τις συσκευές με smartphone να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους
Οι συσκευές με smartphone για να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, η Google παρουσίασε επίσης τη Weave μια νέα γλώσσα. Με την Weave επικοινωνούν με απλά ενιαία κομμάτια κώδικα που μπορεί να γίνει κατανοητό από όλες τις συσκευές. Η Weave προορίζεται να λειτουργήσει σε όλες τις πλατφόρμες, οι οποίες βρίσκονται ανοικτές στο API για τους προγραμματιστές.

Το Brillo θα έλθει στο τρίτο τρίμηνο του έτους του 2015 και η Weave θα έρθει αργότερα.

0 σχόλια: