Νέος σούπερ Ιός. Πώς μπορώ να προστατεύσω τον υπολογιστή μου από τον ιό Rombertik;

ένας χάκερ έχει κάνει καλά τηνδουλειά του με τον ιό Rombertik
Ο ιός του υπολογιστή "Rombertik" τα έχει όλα. Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν ότι είναι ιδιαίτερα επιθετικός. Όταν ανακαλύφθηκε από ένα
πρόγραμμα ανίχνευσης ιών, ο ιός επιχειρούσε να διαγράψει το δίσκο. Το λειτουργικό σύστημα θα πάθει τέτοια ζημιά, ώστε ο υπολογιστής να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο τρόπος με τον οποίο ο ιός μπαίνει κρυφά στο σύστημα είναι κάτι ασυνήθιστο. Ο "Rombertik" όμως μεταμφιέζεται σε αρχείο PDF και διαχέεται από phishing emails('Ηλεκτρονικό Ψάρεμα' emails ). Όταν ανοίγει κάποιος τα δεδομένα εγκαθίσταται ένα πρόγραμμα και κατασκοπεύει για τον χάκερ το Login κωδικούς και τα τραπεζικά δεδομένα.

Μόλις Rombertik συνειδητοποιήσει ότι έχει ανακαλυφθεί, θα μπορούσε να καταστρέψει την κύρια εγγραφή εκκίνησης (MBR) του σκληρού δίσκου από την οποία γίνεται εκκίνηση του συστήματος και αναγκάζοντας επανεκκίνηση, η οποία δεν είναι πλέον δυνατή. Έτσι, ο υπολογιστής θα καταστεί άχρησταος. Στη συνέχεια επιχειρεί να κρυπτογραφήσει όλα τα δεδομένα χρήστη στη μονάδα σκληρού δίσκου.

Για να προστατευτεί κάποιος από το σούπερ ιό, δεν είναι πραγματικά και τόσο δύσκολο. Οι παρακάτω βασικές συμβουλές αποτρέπουν την εισβολή να εγκατασταθεί με επιτυχία:

► Να είστε προσεκτικοί με e-mail! Δεν μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές: Μην ανοίγετε συνδέσμους και συνημμένα αρχεία από αποστολείς που δεν γνωρίζετε ή σας φαίνονται παράξενοι. Το "Rombertik" φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις σαν είναι ένα ψεύτικο Microsoft Mail στα εισερχόμενα. Σε Email παραποιήσεις αυτού του είδους αποτελεί συχνό φαινόμενο.

► Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα τροφοδοτείται με ενημερώσεις τρέχουσας ασφαλείας με ασφάλεια. Τα "Windows 7" εξακολουθούν να υποστηρίζονται έως το 2020. Η υποστήριξη των "Vista" λήγει την άνοιξη του 2017. Τα "Windows XP" δεν υποστηρίζονται πλέον!

0 σχόλια: