Η πλατφόρμα της Valve όλο και αυξάνεται. Η Valve μπαίνει επιθετικά στο σαλόνι; Οι μηχανές της Steam ως μια φθηνή εναλλακτική λύση;

Steam Link
Η Valve μπαίνει επιθετικά στο σαλόνι; Οι μηχανές της Steam κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο, ως μια φθηνή εναλλακτική λύση set-top box
. Μαζί με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Τώρα ξεκινά στη Sony και στη Microsoft η μεγάλη τρεμούλα; 

Η Valve Software και η Steam, στην έκθεση παιχνιδιών Διάσκεψης (GDC) στο Σαν Φρανσίσκο άφησαν να εννοηθεί ότι οι αμερικανικές εταιρείες, έχουν στα σχέδιά τους, όχι μόνο να διατηρήσουν τη σχέση τους αλλά την αυξήσουν πολύ. Η Valve ανακοινώνει για τη χριστουγεννιάτικη σύνδεση της με την Steam, ένα ευκολόχρηστο Streaming-Box για την τηλεόραση.

Steam Link;

Προηγουμένως, η HTC είχε αποκαλύψει ότι έχει αναπτυχθεί μαζί με τη Valve τα VR γυαλιά Vive, τα οποία θα είναι επίσης διαθέσιμα στο τέλος του έτους. Τον Νοέμβριο, οι πρώτες μηχανές Steam θα πάνε για πώληση.

οι συνδέσεις του Steam Link
Η Valve ψηφιακή διανομή πλατφόρμα Steam, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, περίπου 50 τοις εκατό. Τώρα, η εταιρεία εφαρμόζει μια ευρεία επιθετική πολιτική, ώστε να πάρει θέση στην αγορά υλικού. Τι θα σημαίνει αυτό για τον χρήστη και το σαλόνι του;

Μηχανές Steam;

Τα Μηχανήματα της Steam είναι υπολογιστές που λειτουργούν με τα δωρεάν Linux SteamOS λειτουργικό σύστημα. Εκτός από τα παιχνίδια του Linux μπορούν επίσης PC και Mac τίτλους από τον υπολογιστή να γίνονται streaming. Μια μηχανή Steam είναι έτσι μια ανεξάρτητη κονσόλα παιχνιδιών συν τη λειτουργικότητα Steam Link.

Το λειτουργικό SteamOS πρέπει να είναι ελεύθερο από οποιαδήποτε προσαρμόσιμο. Αυτό περιλαμβάνει τους κατασκευαστές hardware που τώρα επίσημα από το Νοέμβριο θα φέρουν περισσότερο από μια ντουζίνα μηχανές Steam στην αγορά. Οι χαμηλότερες τιμές θα πρέπει να είναι μεταξύ 350 και 400 δολάρια και θα μπορούν να διαθέτουν περισσότερη υπολογιστική ισχύ από PS4 ή XBOX ONE κονσόλα λέει η Steam. Ακόμη και σε παιχνίδια Ultra HD θα είναι δυνατή. 

Vive και SteamVR;
τα γυαλιά Vive

Το Oculus εισήλθε στην Εικονική Πραγματικότητα, στον τομέα των παιχνιδιών, αλλά τώρα επίσης και ηλεκτρονικοί γίγαντες στη διασκέδαση όπως η Samsung προσφέρουν τα VR γυαλιά. Τώρα προστίθεται και η HTC, αυτό παρουσιάστηκε στην έκθεση GDC σε συνεργασία με την Valve τα γυαλιά Vive. Η θέση της κεφαλής, σύμφωνα με την HTC μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια προς ένα δέκατο του βαθμού. Με τη βοήθεια του πρόσθετου υλικού, η θέση του σώματος συνεχώς ανιχνεύεται σε περίπου 4,5 μέτρα από 4,5 μέτρα σε ευρύ φάσμα. Το ανάλυση θα είναι 1200 x 1080 pixels για κάθε μάτι, ο ρυθμός ανανέωσης είναι 90 Hertz.

Την άνοιξη, μια ανεπτυγμένη έκδοση της Vive θα είναι διαθέσιμη, ένα αντίγραφο λιανικής θα διατεθεί για τα Χριστούγεννα. Μια τιμή δεν έχει εξαγγείλει η HTC και η Valve. Επίσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν και πως τα παιχνίδια θα υποστηρίζονται. Ωστόσο, η Valve μάχεται με προγραμματιστές για τη διασύνδεση του SteamVR και έδειξαν στην GDC ήδη ορισμένες εφαρμογές επίδειξης.

Όσο περισσότερο κονσόλες παιχνιδιών νέας γενιάς στην αγορά είναι, τόσο πιο θολό το τοπίο για τις μηχανές Steam. Η ανάπτυξη διήρκεσε πάρα πολύ καιρό, η αγορά για νέο υλικό ήδη είναι κορεσμένη και πάλι, λένε οι επικριτές. Αυτό ακούγεται λογικό, κυρίως λόγω της υψηλής τιμής των ισχυρών μηχανών της Steam, που αντιστοιχούν σε πλήρεις υπολογιστές.

Με τη φθηνότερη έκδοση του Steam Link έχει η Valve δείξει όμως τώρα την πιθανή μελλοντική ψηφιακή πλατφόρμα διανομής Steam. Η οποία έχει ήδη μια συλλογή από παιχνίδια στον υπολογιστή, θα προτιμούσαν να ξοδεύουν 100 € για λίγο έξτρα υλικό, αντί να ξοδεύσεις αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσεις πρόσθετο λογισμικό για το PS4 ή XBOXONE.

Έως ότου η Valve έχει εγκαταστήσει το set-top συσκευή της στο σαλόνι, η εταιρεία θα μπορούσε επίσης σε άλλους τομείς ψυχαγωγίας να ωθήσει προς τα εμπρός με την πλατφόρμα διανομής, όπως ταινίες και σειρές. Με αυτό η Steam θα μπορούσε τελικά να γίνει πλήρης ανταγωνιστής της Sony, του PlayStation Network και της Microsoft Xbox Live. Μια πρόσθετη κονσόλα παιχνιδιών θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ακόμη μόνο με μοναδικούς τίτλους.

0 σχόλια: