Η Microsoft κάνει τα Windows 10 πιο ασφαλή από τους χάκερ;

Με εκτυπωμένες φωτογραφίες η εφαρμογή Windows Hello δεν θα μπορεί να ξεγελαστεί
Τα Windows 10 χάρη στις βιομετρικές μεθόδους σύνδεσης γίνονται ασφαλέστερα. Αντί των κωδικών πρόσβασης των Windows, η Microsoft βάζει την εφαρμογή Windows Hello για τα δακτυλικά αποτυπώματα, και τη σάρωση της ίριδας για την αναγνώριση του προσώπου. Αυτό απαιτεί και κατάλληλο εξοπλισμό.

Είναι γνωστό ότι οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την προστασία ενός λογαριασμού από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση,. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αντιδρούν και στρέφονται σε άλλες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, το Yahoo είχε αλλάξει πρόσφατα σε κωδικούς μίας χρήσης μέσω SMS. Με τα Windows 10, η Microsoft αποχαιρετά τον κωδικό πρόσβασης και αντί αυτού χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου, την σάρωση της ίριδας και την αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο όρος "Windows Hello " της Microsoft συνοψίζει τις νέες μεθόδους βιομετρικών αναγνωρίσεων και για τους προγραμματιστές εφαρμογών και ιστοσελίδων, η Microsoft διαθέτει τη διεπαφή προγραμματισμού "Passport".

Η νέα Χαρακτηριστικά ασφαλείας που δεν αντικαθιστά την συμβατική εφαρμογή με τον κωδικό πρόσβασης, η χρήση τους είναι προαιρετική. Αν μη τι άλλο, υποθέτουν ότι το αντίστοιχο υλικό είναι διαθέσιμο. O scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να βρεθεί σήμερα σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές όμως κατάλληλες για την αναγνώριση προσώπου και ίριδας σαρώσεις δεν υπάρχουν ακόμη. Πάντως, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου δεν θα μπορεί να εξαπατηθεί από μια τυπωμένη φωτογραφία ή ένα βίντεο του ιδιοκτήτη και επίσης θα λειτουργεί και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Η εφαρμογή Windows Hello προϋποθέτει ειδική κάμερα που θα λειτουργεί με τεχνολογία υπερύθρων. Για παράδειγμα, πιθανή κάμερα υποστήριξης μπορεί να είναι η Realsense 3D-Kamera (F200) από την Intel.

Διαβατήριο αντί για Κωδικό

 Αλλά η εφαρμογή "Windows Hello" δεν θα πρέπει να εξυπηρετήσει μόνο την ασφαλή είσοδο στο smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή. Αλλά και με το Programming Interface " Passport " η Microsoft θα προσφέρει στους προγραμματιστές λογισμικού εφαρμογών, σε ιστοσελίδες και άλλες υπηρεσίες την ασφαλή μέθοδο σύνδεσης, που θα λειτουργεί πλήρως χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα αποθηκεύονται κωδικοί πρόσβασης, έτσι οι χάκερς θα είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα και λογαριασμούς χρηστών.

Η εφαρμογή "Windows Hello" και το Interface "Passport" θα εργάζονται χέρι χέρι, ο χρήστης εφόσον έχει ταυτοποιηθεί μία φορά με "Windows Hello" και επιβεβαίωσε την ταυτότητά του, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ιστοσελίδες και υπηρεσίες που λειτουργούν με το " Passport, άμεσα χωρίς να κάνει ξανά καταγραφή. Τα βιομετρικά στοιχεία που θα ερωτηθούν από την εφαρμογή "Windows Hello" και "Passport" θα αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή.

0 σχόλια: