Η Ελλάδα θα μπορούσε να φέρει δισεκατομμύρια στη χώρα αν έκανε συμφωνία με την Ελβετία.

Η Ελβετική σημαία: Η Ελλάδα θα μπορούσε να φέρει δισεκατομμύρια στη χώρα αν έκανε συμφωνία με την Ελβετία.
Ένας εμπειρογνώμονας προβλέπει ότι μέσω μιας φορολογικής συμφωνίας με την Ελβετία η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να αποκομίσει δισεκατομμύρια έσοδα. Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί οι έλληνες όταν πρόκειται για μαύρο χρήμα δεν δραστηριοποιούνται. 

Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως χρήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα να πάρει από την Ελβετία δισεκατομμύρια. Μια φορολογική συμφωνία με την Ελβετία θα μπορούσε για την Ελλάδα να φέρει γύρω στα 10 με 15 δις ευρώ, είπε ο οικονομολόγος Friedrich Schneider του Πανεπιστημίου του Λιντς.

"Οι Έλληνες έχουν στην Ελβετία τουλάχιστον 80 δις ευρώ. Περίπου τα δύο τρίτα από αυτά είναι μαύρο χρήμα", διευκρίνισε ο Schneider με εκτίμηση του. "Η ολοκλήρωση μιας φορολογικής συνθήκης θα είναι το πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό μέσο για να πάρει χρήματα", είπε ο οικονομολόγος.

Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ήταν πολύ έκπληκτος ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Schneider. Είναι επίσης περίεργο το γεγονός ότι η πιστώτριες χώρες δεν το απαίτησαν να γίνει.

Έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν περίπου 10.000 Έλληνες φοροφυγάδες που είχαν βάλει τα χρήματά τους στην Ελβετία, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια. "Το ποσό αυτό έχει σίγουρα διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια", είπε ο επιστήμονας, που ειδικεύεται στην παραοικονομία. Η ελβετική κυβέρνηση, έχει προγραμματίσει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών ήδη υπήρχαν. Μέχρι το 2012, θα πρέπει να υπήρχε μια φορολογική συνθήκη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει συναφθεί μια τέτοια συμφωνία.  

0 σχόλια: