Το κινητό Ubuntu είναι μια πραγματικότητα και βγαίνει σε πώληση την επόμενη εβδομάδα.

Μετά από ένα μακρύ δρόμο, που εκτείνεται σε περισσότερα από δύο χρόνια και τις αντιξοότητες, το Ubuntu έχει τελικά ένα smartphone. Ονομάζεται η
Aquaris Ε4.5 Ubuntu Edition θα είναι κατασκευασμένο από την ισπανική εταιρεία BQ. Αυτό ο μικρός γνωστός κατασκευαστής tablet και e-readers προσαρμόζει ένα από τα Android συσκευές της για να τρέξουν το Ubuntu και το πωλούν για 169,90 € (μόλις πάνω από 190 δολάρια) σε μια σειρά πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα ασυνήθιστος τρόπος για να παρουσιαστεί ένα κινητό. Οι οπαδοί της ubuntu και bqreaders λογαριασμών τους στο Twitter, θα είναι οι πρώτοι που θα ειδοποιηθούν όταν το Aquaris Ε4.5 UE θα γίνει διαθέσιμο για αγορά.

Η οθόνη του Ubuntu κινητού 4.5 ιντσών θα διαθέτει ανάλυση HD (540 x 960), ο επεξεργαστής είναι ένας τετραπύρηνος 1.3GHz και με ένα MediaTek τσιπ, δεν υπάρχει δυνατότητα LTE, καθώς και η αποθήκευση περιορίζεται στο 8GB. Για την αντιστάθμιση των περιορισμών αυτών, η Aquaris επιτρέπει επέκτασης μνήμης μέσω κάρτας microSD και έχει επίσης δύο υποδοχές micro-SIM για πρόσθετη ευελιξία. Υπάρχει μπροστινή κάμερα 5 megapixel.

Αν και προφανώς με στόχο τον προϋπολογισμό, το τηλέφωνο του Ubuntu αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως το εξαιρετικό Moto Ε Android και τις πιο πρόσφατες συσκευές Lumia Microsoft που τρέχουν τα Windows Phone. Η Canonical, η εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με το Ubuntu, πιστεύει ότι έχει μια μοναδική πρόταση να προσφέρει.

"Δεν βγαίνει ένα ακόμη iOS ή Android κλώνος"

 Κατ 'αρχάς, η Aquaris Ε4.5 Ubuntu έκδοση θα περιλαμβάνει το Facebook, το Twitter, το Amazon, το Time Out, Yelp, και έκοψε το σκοινί μεταξύ των πιο γνωστά τους εταίρους της, με Spotify, SoundCloud, και Grooveshark επίσης θα ενσωματωθεί μέσω web APIs τους. Το τηλέφωνο του Ubuntu "υποστηρίζει το HTML5 γενικά όμορφα», λέει η Canonical, και η εταιρεία ισχυρίζεται κατηγορηματικά ότι «δεν βγαίνει ένα ακόμα iOS ή Android κλώνος». Αυτό που θα πάρετε θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, μια νέα εμπειρία χτισμένη γύρω από αλληλεπιδράσεις οθόνη-άκρη και προσαρμοσμένα πεδία που στοχεύουν στην «αντιστροφή του τετριμμένου status quo." Είναι μια τολμηρή σειρά υποσχέσεων, αν και είναι πιθανό να βρει ένα δεκτικό ακροατήριο στους πρώτους του αγοραστές του, οι οποίοι θα είναι αναγκαστικά οπαδοί ήδη του Ubuntu.

0 σχόλια: