Το HTTP Πρωτόκολλο μας πηγαίνει μετά από 16 χρόνια στην επόμενη γενιά το HTTP / 2.

Turbo ταχύτητα
Χωρίς το πρωτόκολλο Hypertext Transfer Protocol, ή HTTP, δεν υπάρχει το Διαδίκτυο στην τρέχουσα μορφή του. Τα περισσότερα sites χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τη φόρτωση των
ιστοσελίδων από το διαδίκτυο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης με τον καθορισμό του τρόπου το πρόγραμμα περιήγησης και διακομιστή επικοινωνούν μεταξύ τους. Πριν από 16 χρόνια το πρωτόκολλο ενημερώθηκε για τελευταία φορά, τώρα είναι έτοιμο στην έκδοση 2.0.
 
Το πρώτο άλμα μετά την αναβάθμιση του HTTP / 1.1 το 1999 θα φέρει ο χρήστης πάνω απ 'όλα: την ταχύτερη πλοήγηση μέσω ταχύτερου χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων που με το HTTP / 2 επιταχύνεται η κυκλοφορία δεδομένων ανάμεσα σε διακομιστές και προγράμματα περιήγησης. Πώς γίνεται αυτό, λέει ο «Guardian»: Σε κάθε επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα, ο browser ζητά στοιχεία από τον αρμόδιο διακομιστή. Για την πλήρη δομή μιας σελίδας είναι αρκετά τέτοια «αιτήματα» που υποβλήθηκαν στο διακομιστή κάθε φορά επιστρέφει ένα πακέτο δεδομένων. Το νέο πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει διακομιστές, κάθε αίτημα να στείλει περισσότερα στοιχεία από ό, τι ζητείται από το πρόγραμμα περιήγησης. Για την ταχύτερη φόρτωση των σελίδων. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης HTTP / 2 μπορεί να ζητήσει περισσότερα από ένα πακέτο δεδομένων ταυτόχρονα από τη μία πλευρά και να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους και ταυτόχρονα σε πολλαπλές τοποθεσίες.

Οι χρήστες θα αντιληφθούν τους ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ειδικά όταν χρησιμοποιούν μια ευρυζωνική σύνδεση και προβάλουν ιστοσελίδες που φιλοξενούν πολλές εικόνες και άλλο περιεχόμενο εντατικής χρήσης δεδομένων. Επίσης, το surfing σε κινητές συσκευές θα πάρουν μια αξιοπρεπή ώθηση, ειδικά επειδή τα προγράμματα περιήγησης στο μέλλον θα είναι σε θέση να υποβάλλουν πολλαπλές αιτήσεις παράλληλα.

Η ανάπτυξη του προτύπου HTTP / 2 βασίζεται εν μέρει με το μοντέλο που αναπτύχθηκε από την Google, το πειραματικό δίκτυο πρωτόκολλο SPDY. Το SPDY είναι μια συντομογραφία για το "Speedy" και χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google ήδη σε δικές της υπηρεσίες της Google και μια χούφτα άλλων δικτυακών τόπων. Ξεκινώντας από το 2016 το Chrome θα στραφεί στο HTTP / 2, ο Firefox μπορεί να χειριστεί από την έκδοση 29 του πρωτοκόλλου και θα το χρησιμοποιήσει σαν προεπιλογή στην έκδοση 36. Το Safari υποστηρίζει το πρωτόκολλο, καθώς ήδη θα το υποστηρίζουν στα Windows 10, η έκδοση του Internet Explorer 11.

Οι χρήστες δεν πρέπει να κάνουν κάτι για να επωφεληθούν από τη νέα ταχύτητα surfing. Μόνο μια νεότερη έκδοση απαιτείται, το υπόλοιπο γίνεται στο παρασκήνιο. Ακόμα το surfing μέσω ασφαλών συνδέσεων (HTTPS) δεν θα αλλάξει με το νέο πρότυπο, μόνο θα αυξήσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται.

0 σχόλια: