n-tv : Η Τρόικα αποκαλύπτεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

η Ακρόπολη
Ένα ελληνικό περιοδικό δημοσιεύει τώρα εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δανειστών που καλούν την Ελλάδα με
τόνο δασκάλου προς μαθητή και τον ανακαλεί στην τάξη, αλλά και να παρέμβει μαζικά στη νομοθεσία.

"Το περιεχόμενο είναι συναρπαστικό": Το ελληνικό ερευνητικό περιοδικό "Hot Doc". διοχέτευσε μια σειρά εμπιστευτικών emails μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας, από το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και διάφορα υπουργεία. Η" Zeit Online» πρώτη ανέφερε τις αποκαλύψεις του "Hot Doc". Το περιοδικό είναι πεπεισμένο για την αυθεντικότητα του υλικού που προέκυψε.

Στην αλληλογραφία, οι εκπρόσωποι της τρόικας για τα συνεχιζόμενα προγράμματα μεταρρύθμισης ή για προτάσεις νόμων σχολιάζουν με ένα κόκκινο στυλό όπως "απορρίφθηκε", "δεν είναι αρκετό" ή "μερικές φορές φτάνει". Ανοικτά μια Γραμματέας αναφέρει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο του Σαμαρά, επίσης, ότι είχε συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, όπως μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πως θα μπορούσε να ρυθμίζεται με το νόμο καλύτερα, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσει "κοινοβουλευτική αναταραχή". Όπως : Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να μείνει εκτός. Μια άλλη μεταρρύθμιση που έπρεπε να είχε περάσει από το Κοινοβούλιο αποφασίστηκε να γίνει με υπουργική απόφαση.

 "Τα έγγραφα αυτά είναι ενδείξεις μιας αντιδημοκρατικής πολιτικής που αναζητούν τρόπους για να εφαρμόσουν τους νόμους παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο", γράφει το περιοδικό. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε, η αλληλογραφία ότι θα πρέπει να γνωστοποιηθεί για να δείξει το μέγεθος της προδοσίας. Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς δεν θα πρέπει μόνο να αντιδρά αλλά και να αποδείξει ότι το προσκύνημα του για το «Charlie Hebdo» και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι δεν ήταν μια κενή χειρονομία.

Το περιοδικό "Hot Doc" και εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης έχει υποβάλλει τακτικά εκθέσεις για τις υποθέσεις των σκανδάλων διαφθοράς και της κυβέρνησης. Ο Βαξεβάνης στέκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2012 ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί αφού δημοσίευσε μια λίστα με επιφανείς Έλληνες φοροφυγάδες, το οποίο λέγεται ότι είχε δώσει η πρώην Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Βαξεβάνης κατηγορήθηκε από τη δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο δικαστήριο, αθωώθηκε μετά από μια μέρας δίκη. Το Δεκέμβρη του 2014 ο Βαξεβάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Σαμαρά να αγοράσει στη μάχη για του προεδρία τις υπόλοιπες ψήφους που του έλειπαν.
Σχετικά άρθρα από ξένα μέσα για την Ελλάδα:
n-tv : Προθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για συμβιβασμό. Τι θα γίνει με το χρέος.

Spiegel: Ελάφρυνση του χρέους έναντι μεταρρυθμίσεων.

Frankfurter Algemeine: Αντίο ευρώ, γεια σου δραχμή; Η Ελλάδα αφήνει τη ζώνη του ευρώ;


Spiegel : ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφαιρέσει την δύναμη των ολιγαρχών.
 
Zeit : Τι λένε οικονομολόγοι και πολιτικοί για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


WELT:Ανησυχούν οι Έλληνες και αποσύρουν δισεκατομμύρια από τους λογαριασμούς τους;

Reuters:Η Ζώνη του ευρώ δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να σώσει την Ελλάδα.


N-TV :Το ΔΝΤ σταματάει τις ροές βοήθειας προς Ελλάδα. Τι δήλωσε ο Σόιμπλε και Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.   

0 σχόλια: