H Samsung παρουσίασε ένα smartphone με το δικό της λειτουργικό σύστημα για πρώτη φορά.

Η Ινδός ηθοποιός του Bollywood Huma Qureshi παρουσίασε το νέο Samsung Ζ1 στο Νέο Δελχί.
Ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών στη Νότια Κορέα Samsung παρουσίασε ένα smartphone με το δικό της λειτουργικό σύστημα για πρώτη φορά. Η
πώληση του Samsung Z1 ξεκίνησε, σύμφωνα με την εταιρεία την Τετάρτη στην Ινδία.

Η συσκευή δεν λειτουργεί με το σύστημα Android της Google, αλλά με το λειτουργικό σύστημα Tizen της Samsung. Αυτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Intel των ΗΠΑ και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Linux, το οποίο έχει προσαρμοστεί από τους κατασκευαστές εξοπλισμού για τους σκοπούς τους, όπως οι οικιακές συσκευές και τηλεοράσεις.

Με το δικό του λειτουργικό σύστημα η Samsung θέλει να γίνει λιγότερο εξαρτημένη από το σύστημα Android της Google. Τα περισσότερα smartphones από τη Samsung λειτουργούν μέχρι στιγμής με το λειτουργικό Android. Στις ΗΠΑ στην έκθεση τεχνολογίας CES, η εταιρεία της Νότιας Κορέας εισήγαγε πρόσφατα επίσης μια έξυπνη τηλεόραση που βασίζεται στο Tizen.

Το 2009, η Samsung είχε δοκιμάσει τότε να κάνει μια προσπάθεια να αποχωριστεί από το λειτουργικό της Google παρουσιάζοντας ένα δικό της πρόγραμμα για κινητά το επονομαζόμενο Bada. Ωστόσο, αυτό ήταν μια αποτυχία. Ο προγραμματιστές είχαν λίγο ενδιαφέρον για να προσαρμόσουν τα προγράμματα τους με το Bada.

0 σχόλια: