Η Google κλείνει το τμήμα ανάπτυξης στη Ρωσία.

Το logo της Google
Δεδομένα των Ρώσων πολιτών μπορούν να αποθηκεύονται μόνο σε διακομιστές που βρίσκονται στο εσωτερικό της Ρωσίας. Ο νέος αυτός νόμος παρακινεί τη Google, προφανώς για να κλείσει το τμήμα ανάπτυξης στη χώρα.

Η Google θέλει σύμφωνα με ένα δημοσίευμα εφημερίδας να κλείσει το τμήμα ανάπτυξης στη Ρωσία. Αίτιο είναι οι αυστηρότεροι νόμοι στο Διαδίκτυο, αναφέρει η «Wall Street Journal».

Τον Ιούλιο, το ρωσικό κοινοβούλιο είχε περάσει ένα νόμο ότι μπορεί να αποθηκεύονται οι προσωπικές πληροφορίες των Ρώσων πολιτών μόνο στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία. Έτσι, οι εταιρείες πρέπει να μετακινήσουν τα δεδομένα αυτά σε διακομιστές στη Ρωσία, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες τους. Η κυβέρνηση της Μόσχας μιλάει για προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι επικριτές μιλούν για λογοκρισία και επιτήρηση.

Σύμφωνα με την έκθεση ζητά από την Google για το έργο του Τμήματος Πληροφορικής στη Ρωσία ορισμένοι από τους υπαλλήλους της στους τομείς των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, μάρκετινγκ και επικοινωνίας θα εξακολουθούν να απασχολούνται.
πηγή : Spiegel

0 σχόλια: