Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο για τη συντριβή του ρουβλίου σε εξωτερικούς παράγοντες.

διάγγελμα του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αποδίδει την οικονομική κρίση της χώρας ότι οφείλονται στις κυρώσεις και την χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Την προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ την σύγκρινε με το Τείχος του Βερολίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ως κύρια αιτία της οικονομικής κρίσης στη χώρα του. "Πρώτα απ 'όλα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί και ό, τι άλλο προκύψει από αυτό", δήλωσε ο Πούτιν στην παραδοσιακή του συνέντευξη Τύπου για το τέλος του έτους. Η σημερινή κατάσταση ως σύνολο προκαλείται κυρίως από εξωτερικούς παράγοντες. 25 έως 30 τοις εκατό των οικονομικών δυσκολιών οφείλονται κατά την άποψή του εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων για την κρίση Ουκρανίας. Περιμένει ότι η οικονομική κρίση θα διαρκέσει δύο έτη στη χειρότερη περίπτωση.

Το ερώτημα του κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει για την οικονομική κρίση για την προσάρτηση της Κριμαίας, αρνήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. "Όχι, αυτό είναι μια τιμή που θέλουμε να υπάρχει ως έθνος, ως ανεξάρτητο κράτος".

Ήταν αισιόδοξος ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου θα αυξηθεί και πάλι. "Ναι, φυσικά", είπε ο Πούτιν. Η ρωσική κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Η χώρα είχε 419 δισεκατομμύρια δολάρια (336 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου) έχουν επαρκή αποθέματα. Η ρωσική κεντρική τράπεζα δεν θα κάψει αυτά τα αποθεματικά άσκοπα, πρόσθεσε ο Πούτιν. Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο. "Θα κρατήσουμε όλες τις υποσχέσεις μας", δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στις συντάξεις και τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Προηγουμένως, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τον τραπεζικό τομέα με επιδότηση κεφαλαίων έως ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια (14 δισεκατομμύρια ευρώ). Ένα νομοσχέδιο έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Κρατικής Δούμας. Η κίνηση είναι μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας που έχει προβλήματα, κυρίως λόγω των κυρώσεων της Δύσης και της χαμηλής τιμής του πετρελαίου. Η αξία του ρουβλίου έπεσε δραματικά τις τελευταίες ημέρες.

Την Πέμπτη την αυγή, η πτώση του ρουβλίου είχε συνεχιστεί, το οποίο έχασε το δύο τοις εκατό έναντι του δολαρίου. Αυτό εξανέμισε την αύξηση της πολιτικής του επιτοκίου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από 10,5 στο 17 τοις εκατό και τη χρήση των συναλλαγματικών διαθεσίμων για να υποστηρίξει το δικό της νόμισμα.

Ο Πούτιν συγκρίνει την προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ σαν μια κατασκευή ενός Τείχους.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη τη σύγκρινε ο Πούτιν με τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ένταξη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην στρατιωτική συμμαχία είναι σαν να χτίζεις ένα εικονικό τείχος του Βερολίνου, δήλωσε ο ηγέτης του Κρεμλίνου. αισθάνεται σαν νικητής.

Σε σχέση με την Ουκρανία Πούτιν επανέλαβε ότι την κρίση την προκάλεσε ένα «πραξικόπημα» εναντίον του Γιανούκοβιτς στο Κίεβο. Επίσης, για τον πόλεμο στο Donbass κατονόμασε τη κυβέρνηση του Κιέβου υπεύθυνη και μίλησε για μια "τιμωρητική ενέργεια" του ουκρανικού στρατού. Η κρίση στην Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό με πολιτικά μέσα. "Νομίζω ότι θα ενεργήσει ως μεσολαβητής η πολιτική", δήλωσε ο Πούτιν.

Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για την υποστήριξη των αυτονομιστών στρατιωτικά και έτσι να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Η Ρωσία είχε φέτος, προσαρτήσει την ουκρανική Κριμαία.

Ο Πούτιν ζήτησε την κατανόηση των Ρώσων οι οποίοι αγωνίζονται στην Ουκρανία στο πλευρό των αυτονομιστών. "Όλοι οι άνθρωποι που ακολουθούν το κάλεσμα της καρδιάς να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάθε μάχη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Ουκρανία, δεν είναι μισθοφόροι, επειδή δεν πληρώνονται γι 'αυτό", είπε.

Η Δυτική κριτική των χειρισμών με βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία ρωσικού μεγάλου βεληνεκούς είπε ο Πούτιν. "Η Ρωσία προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα της σθεναρά, αλλά δεν κάνουμε επίθεση σε κανέναν".

Στις ερωτήσεις Ρώσων και βρετανών δημοσιογράφων κατά πόσο εξακολουθεί ο Πούτιν να εμπιστεύεται το πιο κοντινό περιβάλλον του και την οικονομική κρίση και δεν φοβάται ένα πραξικόπημα στο παλάτι. Αρχικά απάντησε με ένα αστείο: Δεν μπορεί να υπάρξει εξέγερση στο παλάτι, επειδή δεν υπάρχει ανάκτορο, το Κρεμλίνο ως προεδρική κατοικία είναι καλά ασφαλισμένη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δουλεύει φιλικά, αλλά σε απόσταση με το στενότερο περιβάλλον του. Επαγρύπνηση θα πρέπει να υπάρχει ωστόσο αν ένα άτομο επιχειρούσε μια συνωμοσία. Είναι σίγουρος για την υποστήριξη του ρωσικού πληθυσμού, αυτό είναι το σημαντικό.

Η Μέρκελ για τη δομή ασφάλειας με τη Ρωσία

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU), είπε στη δήλωσή της πολιτικής της στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν αναπόφευκτες, αλλά όχι αυτοσκοπός. Οι κυρώσεις θα παραμείνουν για όσο διάστημα η Ρωσική κυβέρνηση αγνοήσει τις ευρωπαϊκές αξίες στην Ουκρανική κρίση. Η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να παραβιάζει τις αρχές του δικαίου, του σεβασμού και της εταιρικής σχέσης, είπε η Μέρκελ. Ο στόχος της Ευρώπης παραμένει ότι η Ουκρανία είναι ένα κυρίαρχο κράτος, που καθορίζει το δικό της μέλλον.

Είναι σαφές ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των φιλο-ρωσικών αυτονομιστών στο Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία δεν θα λυθεί με στρατιωτικά μέσα. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη να αναζητήσει "αμετάβλητο και αμείωτο" διάλογο με τη Ρωσία. Ο στόχος είναι μια ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας με τη Ρωσία, όχι εναντίον της Ρωσίας. Προϋπόθεση για αυτό είναι, ωστόσο, ότι επικρατεί η ισχύς του δίκαιου και όχι το δίκαιο του ισχυρότερου.

0 σχόλια: