Το YouTube θυγατρική της Google εισέρχεται στον κλάδο του μουσικού Streaming.

Η διαδικτυακή πύλη βίντεο YouTube εγκαινιάζει μια συνδρομητική υπηρεσία για μουσική. Η προσφορά το "YouTube Music Key" θα κοστίσει
στη δοκιμαστική τιμή 7,99 δολ, όπως ανακοινώθηκε από τη θυγατρική της Google στο εταιρικό blog της. Οι χρήστες πρέπει να ακούν μουσική χωρίς εμπορική διακοπή και χωρίς σύνδεση στο Internet. Μεταξύ των εκκίνηση χώρών εκτός από τις ΗΠΑ θα είναι η Βρετανία και η Γαλλία. Στη Γερμανία, όπου η Google και η εταιρεία συλλογικής διαχείρισης GEMA δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τα επόμενα χρόνια, η υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη προς το παρόν.

Πρώτον, επιλεγμένοι λάτρεις της μουσικής θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία streaming, η οποία επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε 30 εκατομμύρια τραγούδια στη μουσική υπηρεσία " Google Play Music All ". Σύμφωνα με τις πληροφορίες στους συνδρομητές θα προσφέρονται αργότερα η χρήση τους για 9,99 δολ. ανά μήνα. Το "YouTube Music Key" είναι σε άμεσο ανταγωνισμό με τις καθιερωμένες υπηρεσίες, όπως το Spotify ή το Pandora. Το Spotify ήταν πρόσφατα στην κριτική ότι οι καλλιτέχνες πληρώνονται πολύ λίγα χρήματα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός των χρηστών streaming 
Το YouTube έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Εάν η Google καταφέρνει, μόνο για να κερδίσει ένα μικρό ποσοστό από αυτά για μια προσφορά εγγραφής, το YouTube θα μπορούσε να γίνει μια βαρέων βαρών υπηρεσία στο Streaming της μουσικής. Ο σημερινός ηγέτης της αγοράς σε streaming μουσική το Spotify, έχει σήμερα 12,5 εκατομμύρια χρήστες. Ο αριθμός των streaming χρηστών αυξάνεται γρηγορότερα και γρηγορότερα, ενώ οι επιχειρήσεις με Μουσική Λήψη (Musik-Downloads) συρρικνώνεται.

Καθώς οι Financial Times ανέφεραν την Τετάρτη, η πύλη βίντεο κατέληξε σε συμφωνία με τον οργανισμό δικαιώματων μουσικής Merlin, η οποία αντιπροσωπεύει 20.000 ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες. Η σύμβαση υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες και τακτοποίησε τις indie ετικέτες με ευνοϊκές συνθήκες ως μια πρώτη εκδοχή, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, ανέφερε η εφημερίδα.
πηγή : Zeit Online

0 σχόλια: