Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Νέα Υόρκη θα μετατραπούν σε Wi-Fi hotspots και όχι μόνο.

Η Νέα Υόρκη θέλει να αντικαταστήσει τους επί πολλά χρόνια τηλεφωνικούς θαλάμους σε χιλιάδες δωρεάν σταθμούς Wi-Fi. "Οι Νεοϋορκέζοι και οι επισκέπτες θα μπορούν απολύτως ελεύθερα να
χρησιμοποιούν τα smartphones, τα Tablet ή άλλες συσκευές WiFi", δήλωσε ο υπεύθυνος από τις αρχές της πόλης για Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες.

Ακόμη στον εξοπλισμό των νέων WLAN εγκαταστάσεων, που θα κατασκευαστούν στην πόλη από τις αρχές του επόμενου έτους θα προσφέρονται : εγχώριες κλήσεις, πρόσβαση στις υπηρεσίες της πόλης και ένα σταθμό φόρτισης για κινητές συσκευές.

Η σύνδεση στο Internet σύμφωνα με το "New York Times" θα να είναι περισσότερο από 20 φορές πιο γρήγορη από ό, τι τις κοινώς διαθέσιμες γραμμές της πόλης, Το κόστος για την κατασκευή των περίπου 10.000 σταθμών πιθανότατα θα ανέλθει περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Από την πώληση του ψηφιακού χώρου της διαφήμισης ελπίζει η πόλη να αποκομίσει τους πρώτους 12 μήνες έσοδα 500 εκ. δολάρια.

Επίσης στη Γερμανία, το Αμβούργο θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη των ελεύθερων σταθμών Wi-Fi. Το αργότερο το 2016 θέλει η κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου να προσφέρει, σε συνεργασία με δημόσιους φορείς στο κέντρο της πόλης μια ασύρματη πρόσβαση στο ιντερνέτ. Στο Pforzheim της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εδώ και ένα χρόνο προσφέρουν στους τουρίστες και περίπου στους 100.000 κατοίκους της, σε ολόκληρη την περιοχή του κέντρου της πόλης δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο.
 πηγή :Wirtschafts Woche

0 σχόλια: