O πίνακας των νικητών της αύξησης του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο στη ζώνη του ευρώ.

Ο πίνακας των νικητών της αύξησης του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στη ζώνη του ευρώ
Είναι όντως η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας. Το τελευταίο τρίμηνο, τα δεδομένα έδειξαν ότι η ελληνική οικονομία βυθίστηκε στο έκτο έτος της
ύφεσης, αλλά και μια σημαντική αναθεώρηση προς τους αριθμούς σήμερα δίνει μια πολύ πιο φωτεινή εικόνα.

Σύμφωνα με τα λόγια της στατιστικής αρχής στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο σηματοδοτεί για " πρώτη φορά μια συνεχή, συνεπή και συγκρίσιμα χρονολογική σειρά των τριμηνιαίων εθνικών αναφορών" τι έχει παραχθεί από τη χώρα. Μέχρι τώρα, ελληνικά στοιχεία για το ΑΕΠ δεν ήταν εύκολα σε σύγκριση με άλλα μέλη της ευρωζώνης, όπως συλλέχθηκαν και αναφέρθηκαν με ένα λιγότερο εξελιγμένο τρόπο από την άποψη του εποχιακού και άλλων στατιστικών βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με με τις νέες τριμηνιαίες αναφορές, η Ελλάδα στην πραγματικότητα αποτίναξε την ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους:
Εξέλιξη ανά τρίμηνο του ΑΕΠ από το 2004 έως το 2014.
Αλλά σκεφτείτε το συνολικό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, παραμένει πάνω από το ένα τέταρτο μικρότερο από ό, τι ήταν στο αποκορύφωμά της το 2008, από οποιονδήποτε καθορισμό ακόμα βαθιά στην ύφεση:

Συσσωρευμένη αλλαγή του ΑΕΠ από το 2008 έως σήμερα
Η ανεργία να τρέχει με 26%, το φορτίο χρέους της κυβέρνησης να είναι τόσο δύσκολο όσο ποτέ, και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν η χώρα θα είναι σε θέση να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης της χωρίς επιπλέον βοήθεια. Ενώ υπάρχει ακόμα ένα βουνό των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστούν. Η θετική ανάπτυξη θα συμβάλει στη μείωση των κοινωνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κρίση.

Όταν μια οικονομία είναι τόσο αδύναμη για τόσο πολύ καιρό, οποιαδήποτε σημάδια της ανάπτυξης παίρνουν μεγάλη σημασία. Αλλά θα περάσει πάρα πολύ καιρός πριν γιορτασθεί κάτι που μοιάζει με "ανάκαμψη" στην Ελλάδα.
πηγή : :Qz

0 σχόλια: