Μια πρώτη ματιά στο νέο iPad Nexus 9 της Google. Τα τεχνικά στοιχεία του αναλυτικά..

Κομψός σχεδιασμός, ταχύτερος επεξεργαστής και ακριβός: Το HTC Nexus 9 είναι η απάντηση της Google στο iPad 2. Air της Apple. Στην πράξη το Tablet κάνει μια πολύ καλή εντύπωση σχετικά με τον προκάτοχό του. Η
πρώτη εντύπωση του Nexus 9: Χάρη στη ματ επιφάνεια, η οποία ενεργεί σχεδόν σαν μια επικάλυψη από καουτσούκ στο πίσω μέρος του Tablet είναι πολύ ευχάριστο στο χέρι. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας.

Η νέα έκδοση Android 5.0 Lollipop κατά συνέπεια δίνει μιας πολύ άνετη και κομψή πρώτη εντύπωση. Μέχρι στιγμής, οι ασύρματες εκδόσεις του Nexus 9 είναι διαθέσιμες χωρίς LTE. Τέλος Νοεμβρίου του 2014 στη συνέχεια θα επακολουθήσει επίσης το 6-ιντσών Nexus phablet 6.

Τι νέο υπάρχει στο Nexus 9

Το Nexus 9 είναι ο διάδοχος του Nexus 7 (2013) και έχει εξελιχθεί σε μια οθόνη 8,9 ιντσών. Το μέγεθος της οθόνης των 8,9 ιντσών, ευρίσκεται σε μέγεθος μεταξύ του iPad Air (9,7 ίντσες) και του iPad Mini (7,9 ίντσες). Με τη διαθεσιμότητα των νέων Tablets το προηγούμενο Nexus Tablet Nexus 7 και 10 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα, τουλάχιστον στο επίσημο Google Play Store.

Με το Nexus 9 η Google ακολουθεί προφανώς μια νέα στρατηγική. Αντί φθηνότερης τιμής προσφέρει τώρα ένα κομψό κομμάτι της high-end τεχνολογίας. Ο ευγενές μεταλλικός σκελετός και η υψηλή ποιότητα ματ πλαστικού στο πίσω μέρος, το νέο Google Nexus 9 κάνει μια πολύ καλή εντύπωση από τις προηγούμενες πλαστικές σειρές Nexus Tablet.

Οθόνη και επεξεργαστής

Το νέο Nexus Tablet, η Google φέρνει τον κατασκευαστή smartphone HTC, ο οποίος συναρμολογεί τη συσκευή, το νέο Tablet συχνά, ως εκ τούτου αναφέρεται ως 9 HTC Google Nexus.

Το Nexus 9 αναδεικνύει εξοπλισμό ανώτερης τάξης: Η πλέον οθόνη 8.9-ιντσών (Nexus 7: 7 ίντσες) δίνει έντονα 2048x1536 pixels. Αυτό του δίνει μια αξιοπρεπή πυκνότητα pixel 287 ppi.

Για την ταχύτητα φροντίζει ο επεξεργαστής της Nvidia. Στο Nexus 9 βρίσκεται το γνωστό Κ1-τσιπ εισάγοντας μια παραλλαγή 64-bit. Δύο πυρήνες, ο καθένας με 2.3 GHz ταχύτητα ρολογιού και 2 GB μονάδα μνήμης στη συσκευή. Η ενσωματωμένη μονάδα γραφικών προσφέρει 192 Cuda , σχεδόν τρεις φορές όσο η προηγούμενη Tegra 4 και είναι πιθανό να είναι καλά προετοιμασμένη για τα μελλοντικά Android παιχνίδια 

Καλό για την εργασία και την ανάγνωση: Σε αντίθεση με δημοφιλή smartphones Android, το HTC Nexus 9 χρησιμοποιεί μια οθόνη 4: 3 αναλογία. Όπως μετράται επί της διαγωνίου δίνεται περισσότερος χώρος στην οθόνη για σέρφινγκ, την ανάγνωση και το γράψιμο.

Μνήμη και το λειτουργικό σύστημα
Η ασύρματη έκδοση του Nexus 9 είναι διαθέσιμη με 16 ή 32 GB αποθήκευσης δεδομένων, μια επέκταση της μνήμης δεν είναι δυνατή. Όποιος θέλει καθοδόν να μπει στο Internet, μπορεί πλέον να αγοράσει την έκδοση LTE. Ο τελευταίος έχει 32 GB ενσωματωμένη μνήμη.

Κοινό στοιχείο σε όλες τις εκδόσεις είναι το νέο 5.0 λειτουργικό σύστημα Android Lollipop επίσης μια 8-megapixel κάμερα και μια 1,6 MP στο μπροστινό μέρος. Η ενσωματωμένη 6700 mAh μπαταρία παρέχει αρκετή ισχύ για το μέγεθός της και θα επιτρέψει περίπου εννέα ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σύμφωνα με την HTC.

ήχος


Η HTC εξοπλιζει το Tablet με την τεχνολογία των ηχείων Boombox, η οποία φροντίζει στα smartphones για δυνατούς και ισχυρούς ήχους. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει ένα καλύτερο ήχο ακόμη και σε ασύρματα ηχεία και ακουστικά, χάρη στην APT-X τεχνολογία Bluetooth.

Χάρη στο πληκτρολόγιο γίνεται ένας μίνι φορητός υπολογιστής

Εκτός από το ίδιο το Tablet, η Google εισήγαγε ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο. Θυμίζει τα μοντέλα της Microsoft (Surface) και της Apple (Smart Cover): Προστατεύεται το Android tablet από τις γρατζουνιές και το μετατρέπει σε ένα συμπαγές φορητό υπολογιστή. 

Το (ακόμα) ανώνυμο πληκτρολόγιο είναι στερεωμένο μαγνητικά. Έξυπνο. Η ασύρματη σύνδεση Bluetooth με το Tablet πραγματοποιείται με την επαφή μέσω της τεχνολογίας NFC.

Αξιολόγηση: Το Nexus 9 Google δεν περιορίζεται πλέον σε λογικές τιμές. Αλλά παρέχει μια υψηλή ποιότητας Tablet μεσαίου μεγέθους με ένα γρήγορο επεξεργαστή, ειδικά για τα παιχνίδια. Τόσο η ίδια η συσκευή και το νέο Android 5.0 L κάνει στον πρώτο έλεγχο ήδη μια καλή εντύπωση.

Ωστόσο, υπάρχουν και σε αντίθεση με το iPad της Apple να είναι πολύ λίγες οι εφαρμογές που αξιοποιούν πλήρως τη μεγάλη οθόνη του Tablet. Η καλή κάμερα, η οθόνη και η πραγματικά μεγάλη μπαταρία να φροντίζει για μεγάλους χρόνους εκτέλεσης, μόνο μια λεπτομερής εργαστηριακή εξέταση θα το δείξει.

Πλεονεκτήματα: Γρήγορος επεξεργαστής, επίσης και για παιχνίδια, υψηλή ποιότητα κατασκευής, ένα νέο Android 5.0 Lollipop, μεγάλη μπαταρία, 8-megapixel κύρια κάμερα

 Αδυναμίες:
Δεν έχει υποδοχή κάρτας μνήμης

Αξιολόγηση: καλή

Για την μικρότερη έκδοση με 16 GB απαιτεί η Google 399 ευρώ. Το μοντέλο με διπλή μνήμη κοστίζει 489 ευρώ. Το Nexus LTE 9 με κόστος 596 ευρώ.


Τεχνικά χαρακτηριστικά : HTC Google Nexus 9
 
  Τύπος προϊόντος   Android Tablet, διπύρηνο Tablet PC
   Σειρά   Google Nexus
   Συχνότητα CPU    2,3 GHz
 
 
Τύπος CPU   nVidia Tegra K1
   RAM    2.048 MB
  Μέγεθος Οθόνης 8,9 ίντσες
Διαγώνιος Οθόνης 22,6 cm
Ανάλυσης Οθόνης
QXGA (2048 x 1536) Pixel
Τύπος Οθόνης 4:3 Display, Multitouch οθόνη, Gorilla Glass 3, Touchscreen οθόνη, αγρατζούνιστη οθόνη
Κάρτα γραφικών nVidia Tegra K1
Μνήμη γραφικών Κοινόχρηστη μνήμη
Δυνατότητες Επικοινωνιών W-LAN, Bluetooth, NFC
Συνδέσεις 1 x Micro-USB 2.0, έξοδος ακουστικών (3.5 mm υποδοχή)
Έξοδος Video με Micro-HDMI
Αναγνώστης Καρτών Όχι
Μπροστινή κάμερα 720p HD, 1.6 Megapixel
Πίσω κάμερα 8.0 Megapixel, με αυτόματη εστίαση, με LED-Blitz, 1080p Full HD
Ιδιαιτερότητα Με HD- μπροστινή κάμερα, με ενσωματωμένο μικρόφωνο
Υπαίθρια-λειτουργία GPS
Λειτουργικό σύστημα Google Android 5.0 Lollipop
  Υπηρεσία Streaming Netflix, Amazon Prime Instant Video, Watchever, Maxdome, ARD Mediathek, ZDF Mediathek, MyVideo, Google Play Movies, Spotify, WiMP, Napster, rara, Rhapsody, Rdio, Deezer, JUKE, Aupeo, TuneIn Radio, Xbox Music, Google Play Music, simfy, last.fm, Sony Music Unlimited
Προεγκατεστημένες εφαρμογές Google Play Store, Gmail, Google Chrome, Google Currents, Google Maps, Google Now, Google Talk, Google+, YouTube
Υποστηριζόμενο φορμάτ ήχων MP3, WAV, AAC, WMA
Bluetooth-έκδοση Bluetooth 4.1
WLAN-Standard IEEE 802.11ac, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Τύπος δίσκου Αποθήκευση Flash
Κάρτα αποθήκευσης χωρίς
Στοιχείο χειρισμού Touchscreen
Tablet-αισθητήρες Γυροσκοπικός αισθητήρας, αισθητήρας επιτάχυνσης / G-αισθητήρας, Μαγνητόμετρο, αισθητήρας Tablet-Sensor περιβάλλοντος/ αισθητήρας φωτεινότατος
 
 
Σύστημα ήχου Στέρεο
Περίβλημα Πλαστικό
Χρόνος διάρκειας μπαταρίας 9,5 ώρες
Μπαταρία Lithium-Polymer
Πυκνότητα Pixel 287,6 ppi
Χωρητικότητα μπαταρίας 6.700 mAh
Μήκος 22,8 cm
Πλάτος 15,4 cm
Ύψος 8 mm
Εγγύηση κατασκευαστή 12 Μήνες
Περιλαμβάνεται manual, Τροφοδοσία, USB-καλώδιο, Tablet
  Παρατήρηση 64-Bit επεξεργαστής
πηγή : Welt

0 σχόλια: