Στη Γερμανία υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι όσο ποτέ.

Στη Γερμανία, παρά την οικονομική επιβράδυνση έχει τόσους πολλούς άνδρες και γυναίκες που έχουν μια δουλειά όπως ποτέ πριν μέχρι τώρα. Κατά το τρίτο τρίμηνο περίπου 42,9 εκατομμύρια εργαζόμενοι μετρήθηκαν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Αυτοί ήταν 384.000 άτομα, ή 0,9 τοις εκατό περισσότεροι από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα. Η οικονομία είχε αυξηθεί από τον Ιούλιο έως Σεπτέμβριο κατά 0,1 τοις εκατό, αφού είχε συρρικνωθεί ακόμη και την άνοιξη.

Το καλοκαίρι, ο αριθμός των εργαζομένων στην Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω. 42.900.000 άνθρωποι είχαν εργασία κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Επιπλέον θέσεις εργασίας ήταν κατά κύριο λόγο σε έναν κλάδο της οικονομίας.

Ο πρώτος στην αύξηση ήταν ο τομέας παροχής υπηρεσιών, ο οποίος κέρδισε από την ανθεκτική εσωτερική κατανάλωση. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών και του τουρισμού με 111.000 εργαζόμενους, που ακολουθείται από τη δημόσια υπηρεσία, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη (97.000) και τις επαγγελματικές υπηρεσίες (89.000). Στον τομέα της βιομηχανίας, υπήρξε μια αύξηση των 36.000 εργαζομένων, στην κατασκευή των 14.000 άνθρωποι. Ενώ ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε, μειώθηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά 43.000.

Από την ύφεση του 2009, η απασχόληση έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της αύξησης της απασχόλησης των γυναικών και των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο της μετανάστευσης, κυρίως από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν παρά την αδύναμη οικονομία μια περαιτέρω αύξηση.

0 σχόλια: