Τι δεν αναφέρθηκε στην παρουσίαση των νέων iPad; Υπάρχει μια λειτουργία που θα μπορούσε να αλλάξει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τη νέα κάρτα Sim ο διευθυντής της Apple Tim Cook δεν το ανάφερε.
Στο νέο iPad της Apple υπάρχει μια λειτουργία που θα μπορούσε να αλλάξει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Αυτή η είδηση δεν αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια ομιλία παρουσίασης των νέων iPad. Το νέο
iPad περιέχει μια κάρτα Sim που είναι ανεξάρτητη από μια συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Στο νέο iPad της Apple περιέχει μια κάρτα SIM που μπορεί να αναπρογραμματιστεί, με την οποία μπορεί κάποιος να κάνει εναλλαγή μεταξύ διαφόρων παρόχων του ασυρμάτου δικτύου. Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες σχετικά με το iPad 2 στην ιστοσελίδα Air της Apple. Αυτό λειτουργεί αρχικά μόνο με τέσσερις συμμετέχοντες παρόχους ασύρματων δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο και άλλοι φορείς και σε άλλες περιοχές του δικτύου αναμένεται να ακολουθήσουν.

Τέτοια ασύρματες επαναπρογραμματιζόμενες κάρτες SIM είχαν αναπτυχθεί πριν από λίγο καιρό. Αναπτύχθηκαν μάλλον στον τομέα της τεχνολογίας, όπως τα αυτοκίνητα για να συνδεθούν στο Internet. Η ιδέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν το τσιπ όταν τα οχήματα τους ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Μπορεί, επίσης, έτσι να αποφεχθεί η χρεώση περιαγωγής όταν ταξιδεύει κάποιος σε άλλη χώρα. Η κάρτα SIM μπορεί εύκολα να αλλάξει σε έναν άλλο τοπικό προμηθευτή. 
Σε κύκλους του κλάδου για κάποιο χρονικό διάστημα είχε διαδοθεί ότι η Apple θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τέτοιες κάρτες SIM στις συσκευές της, αλλά οι διαχειριστές κινητής τηλεφωνίας ήταν συγκρατημένοι εναντίον της. Έτσι, έδωσαν σημασία για να κρατήσουν τη σχέση με τον πελάτη σχετικά με το θέμα των μικρών τσιπ υπό έλεγχο. Η ανησυχία τους ήταν ότι οι πελάτες θα ήταν πολύ πιο πιθανό να αλλάξουν με ένα επαναπρογραμματισμό τον διαχειριστή δικτύου της κάρτας SIM.

Η νέα " SIM της Apple " είναι η πρώτη που υποστηρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία από τους παρόχους AT & T, Sprint, T-Mobile και της EE.

0 σχόλια: