Η Google σχεδιάζει να παραδίδει πακέτα με drones

Τα drones της Google
Ο πελάτης παραγγέλνει ένα προϊόν, ένα drone πετά με το φορτίο και παραδίνει λεπτά αργότερα το πακέτο στο κατώφλι του. Έτσι η Google είναι στο δρόμο για το εμπόριο ταχυδρομικών παραγγελιών και είναι ακόμα πιο
φιλόδοξη από ό, τι η Amazon. Η Google, όπως η Amazon εργάζεται πάνω σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος. Θα μπορεί προϊόντα που παραγγέλλονται να τα παραδίδει μέσα σε ένα με δύο λεπτά. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται το drone σε πόλεις με μποτιλιάρισμα ή σε δυσπρόσιτες περιοχές. Για να εντοπίσει τον παραλήπτη, η Google έχει πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Γρήγορη παράδοση, παρά το μποτιλιάρισμα.

Η Google λειτουργεί το ίδιο με το ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon που παραδίδει τα εμπορεύματα από τον αέρα με τη βοήθεια των drones. Τα μικρά ρομπότ πετούν, για παράδειγμα, σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε πόλεις με κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και επιταχύνουν την παράδοση, δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου Google X, Astro Teller. "Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να είναι σε θέση να φέρουν σχεδόν σε κάθε πρόσωπο σχεδόν τα πάντα μέσα σε ένα λεπτό ή δύο". Τα drones έχουν ήδη δοκιμαστεί στην Αυστραλία, σύμφωνα με το "Project Wing" Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν, αναφέρει η εφημερίδα «The Atlantic». Η εταιρία εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια με αυτό το έργο. Η Google έχει ήδη αναπτύξει μεγάλα drones που παραμένουν στον αέρα περισσότερο και παρέχουν σε απομακρυσμένες περιοχές σύνδεση με το διαδίκτυο.

Οι επίσημες αρχές των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν καμία εμπορική λειτουργία drone. Οι δοκιμές είναι δυνατές μόνο σε περιορισμένες περιοχές. Η Google δοκιμάζει ειδικά στην υπηρεσία παράδοσης Silicon Valley Google Shopping Express, την παράδοση αγαθών, ιδιαίτερα με το αυτοκίνητο.

 Τα πακέτα μπορούν να αφήνονται από το drone με ένα σχοινί.

Τα drones πακέτα είναι σαν μικρά αεροσκάφη κατασκευάζονται με τέσσερις έλικες, πέντε μέτρα πλάτος και 80 ίντσες υψηλά. Τα drones είναι στέκονται επί του εδάφους στο πίσω μέρος, ξεκινούν κάθετα και στη συνέχεια παίρνουν το επίπεδο πτήσης προς τον ορίζοντα. Τα drones δεν προσγειώνονται, αλλά αφήνουν τα εμπορεύματα με τα σχοινιά στο έδαφος. Αυτό είναι πιο ασφαλές. Οι πελάτες έχουν την τάση να αρπάζουν τα πακέτα, ακόμη και αν ήξεραν ότι οι φτερωτές των drones ήταν επικίνδυνες, δήλωσε ο διευθυντής του έργου Νικ Joy. Η Google έχει δοκιμάσει την πτώση του φορτίου με μικρά αλεξίπτωτα, αλλά δεν είχε αρκετή ακρίβεια. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν αυτόματα σε υψόμετρο περίπου 40 έως 60 μέτρων προς τον προορισμό τους.

Η Συλλογή δεδομένων της Google βοηθάει στην παράδοση.

 Η Google θα χρησιμοποιήσει την τεράστια συλλογή των δεδομένων και υπηρεσίες όπως το Google Maps. Στο τέλος, θα πρέπει να βρεθεί ο τόπος με τη διεύθυνση του παραλήπτη. "Η Google έχει πολλά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος."

Ο ανταγωνισμός με την Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε μια παρόμοια φουτουριστική υπηρεσία πέρυσι. Τα drones του Amazon για την παράδοση των προϊόντων να προσγειωθούν και μπορούν με τις υπάρχουσες πληροφορίες μεταφέρουν περίπου 2,5 κιλά φορτίου. Η Amazon θέλει να παραδώσει τα αγαθά μέσα σε μισή ώρα.

0 σχόλια: