Η ΝΑΣΑ κατασκευάζει ένα σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για drones.

το σύστημα drone της ΝΑΣΑ
 Η ΝΑΣΑ αναπτύσσει ένα σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για drones. Η New York Times αναφέρει ότι η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ εργάζεται για τη δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης για τα οχήματα
που πετούν γύρω στα 120 με 150 μέτρα πάνω από το έδαφος, πολύ χαμηλότερα από ό, τι τα συμβατικά αεροσκάφη. Το σύστημα θα ελέγξει για άλλες χαμηλές πτήσεις drones, θα βοηθήσει τα μικρά μη επανδρωμένα οχήματα να αποφεύγουν τα κτίρια και να σαρώνουν για δυσμενείς καιρικές συνθήκες που μπορεί να χτυπήσουν ένα drone από τον ουρανό.

Ενώ το σύστημα drone θα ακολουθήσει τις ίδιες αρχές ως πλήρη έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, η NYT λέει ότι το κέντρο ελέγχου της θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Ο Kopardekar ο κύριος ερευνητής της NASA στη διαχείριση του προγράμματος, είπε ότι οι πρώτες εφαρμογές για το σύστημα θα είναι σε αραιοκατοικημένες περιοχές, που εκτελούνται εργασίες όπως η παρακολούθηση των αγωγών πετρελαίου ή στις καλλιέργειες. "Στον τομέα της γεωργίας," είπε ο Δρ Kopardekar, "ελπίζω ότι θα δούμε κάποια δράση εντός του επόμενου έτους."

Μεγάλες εταιρείες έχουν υπολογίσει για παράδοση drones. Η Amazon και η Google έχουν ανακοινώσει προγράμματα που θα αποστέλλονται μέσω του αέρα προς τους πελάτες τους, αλλά και οι δύο εταιρείες μπορεί να έχουν πρόβλημα με τη νομοθεσία. Ενώ οι χομπίστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εφόσον δεν θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας εξακολουθεί να απαγορεύει την εμπορική χρήση των drones. Σχεδιασμένο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας της ΝΑΣΑ θα μπορούσε να έρθει σύντομα και να φανεί χρήσιμο. Ένας εκπρόσωπος της FAA είπε στο NYT ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να δημοσιεύσει τις αποφάσεις για μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη αργότερα αυτό το έτος, παρά τις αναφορές των καθυστερήσεων. Η Google αναμένεται να είναι μεταξύ «λίγων χρόνων, αλλά λιγότερο από μια δεκαετία "πριν που τα επανδρωμένα εναέρια οχήματα παραδίδουν αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές στο κατώφλι μας.

0 σχόλια: