Πλούσιοι έλληνες αποκρύπτουν τις πισίνες τους με στρατιωτικό σχεδιασμό.

καμουφλαρισμένες πισίνες
Το τελευταίο τέχνασμα πλούσιων ελλήνων για να πληρώνουν λιγότερους φόρους είναι να καλύπτουν με στρατιωτικά σχέδια και δίχτυα τις πισίνες
τους. Εντοπίστηκαν τώρα σε ελέγχους που έγιναν.

Οι φορολογικοί ελεγκτές έχουν εντοπίσει σε ελέγχους ένα νέο κόλπο για φοροδιαφυγή. Προκειμένου να πληρώνουν λιγότερους φόρους, μερικοί πλούσιοι έλληνες καλύπτουν με στρατιωτικά σχέδια και δίχτυα τις πισίνες τους. Οι εγκαταστάσεις είναι έτσι αόρατες σε δορυφόρους των οποίων οι εγγραφές κάνουν χρήση οι έλληνες φορολογικοί επιθεωρητές για τον εντοπισμό των λαθραίων. Στην Ελλάδα, η κατοχή μιας πισίνας θεωρείται «αναμφισβήτητη απόδειξη του εισοδήματος». Αυτό αναφέρθηκε από τον ελληνικό τύπο την Πέμπτη, επικαλούμενη σε έρευνα από υπαλλήλους του φορολογικού ελέγχου. Η Ελλάδα σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους φοροφυγάδες.

Υπολογίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών ότι η πισίνα είναι ένα επιπλέον εισόδημα 160 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Για μια 50-τετραγωνικών μέτρων πισίνα, ως εκ τούτου, υπολογίζεται ένα πρόσθετο εισόδημα από 8000 ευρώ. Αυτό φορολογείται με δέκα τοις εκατό, δηλαδή τα 800 ευρώ ετησίως.
Τα στρατιωτικά σχέδια και τα δίχτυα ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, που διενεργούσαν οι εφοριακοί υπάλληλοι σε πλούσια προάστια της Αθήνας, καθώς και σε ορισμένα jet-set νησιά όπως τη Μύκονο. "Έχουμε δει μουσαμάδες καμουφλάζ, όπως χρησιμοποιούν στο στρατό, αν θέλουν να κρύψουν ένα τανκς," είπε ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Δορυφορικές εικόνες είχαν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια με την ανακάλυψη περίπου από 180 λαθραίες ιδιωτικές πισίνες, ανέφερε το ελληνικό οικονομικό Portal "Capital.gr". Η φορολογική έρευνα βασίζεται σε εκατοντάδες καμουφλαρισμένες πισίνες και θα πρέπει να γίνει εντατικός επί τόπου έλεγχος.
 πηγή : Faz

0 σχόλια: