Η Apple πούλησε το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την έναρξη πωλήσεων 10 εκατομμύρια νέα iPhones.

πώληση των  νέων Iphones
Η Apple έκανε ένα ρεκόρ πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια iPhones το πρώτο Σαββατοκύριακο τις δύο νέες εκδόσεις από τα καταστήματα της,
βοηθώντας τον διευθύνων σύμβουλο Tim Cook σε μια ώθηση για να περιορίσει το προβάδισμα της Samsung στα smartphone με τις μεγαλύτερες οθόνες.

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν πέρυσι 9 εκατομμύρια μονάδες, όταν το iPhone 5s και 5c, ανέφερε σε δήλωση σήμερα η εταιρεία που είναι στο Cupertino της Καλιφόρνιας. Οι συσκευές πήγαν για πώληση στις 19 Σεπτεμβρίου στις ίδιες χώρες όπως το 2013, εγκατάσταση, με την εξαίρεση της ηπειρωτικής Κίνας, η οποία είχε προκαλέσει ανησυχία στο ντεμπούτο του τρέχοντος έτους που μπορεί να υπολείπεται του ρεκόρ.

"Εν τω μεταξύ η ομάδα μας προσπαθεί να καταφέρει τη γραμμή παραγωγής να είναι καλύτερη από ό, τι ποτέ πριν, θα μπορούμε να πουλήσουμε πολλά περισσότερα iPhones και δουλεύουμε σκληρά για να καλύψουμε τις παραγγελίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα," ανέφερε στην ανακοίνωση ο Tim Cook.

Ο Tim Cook χρησιμοποιεί το iPhone 6, το οποίο έχει ένα 4.7-ιντσών  οθόνη, και το iPhone 6 Plus με οθόνη 5.5 ιντσών για να εισέλθει μέσα στα χωράφια των Samsung, HTC και άλλων κατασκευαστών μεγάλων smartphone. Το λανσάρισμα των νέων iPhones, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της Apple, αποτελούν σε ετήσια έσοδα τα 171 δισεκατομμύρια δολάρια, θα πρέπει να ακολουθείται από το αναμενόμενο ντεμπούτο των νέων μοντέλων iPad τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία θα ανανεώσει την γκάμα των προϊόντων της πριν από την περίοδο των εορτών.

«Το μεγαλύτερο όφελος είναι η μεγαλύτερη οθόνη, "δήλωσε ο Chris Caso, αναλυτής της Susquehanna International Group στη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει μια θετική αξιολόγηση για τη μετοχή της Apple. "Υπήρξε πολλή περιορισμένη ζήτηση για αυτό. Με έχοντας ένα μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης δίνουμε στους ανθρώπους ένα λόγο για να αναβαθμίσουν το κινητό τους."

Οι εκτιμήσεις ποικίλουν

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 100,91 δολάρια στις 10:37 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 26 τοις εκατό αυτό το έτος.

Τα νέα iPhones έφτασαν στα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έχουν ποικίλει ευρέως, με μια προεξέχον υψηλή εκτίμηση των 15 εκατομμύριων μονάδων, ενώ άλλοι είπαν ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να υπολείπονταν του τελευταίου έτους με τις αποστολές του iPhone 5s και 5c, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή και την έλλειψη άμεσης διαθεσιμότητας στην Κίνα. 

"Το κινητό θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα, και όταν το γίνειι, πρόκειται να έχει μεγάλη ζήτηση," είπε ο Caso.

Ισχυρή ζήτηση

Η ζήτηση ήταν ισχυρή, ακόμη και πριν από την άφιξη των συσκευών. Προ-παραγγελίες από τα τελευταία μοντέλα ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια μονάδες κατά τις πρώτες 24 ώρες. Το ένα τρίτο των χρηστών του Android σε δημοσκόπηση της Βοστώνης με βάση το Gazelle Α.Ε. δήλωσε ότι είναι πιθανό να αναβαθμίσουν με την αγορά του iPhone 6.

Οι πωλήσεις των IPhone ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο Σαββατοκύριακο, "σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ" είπε ο Cook.

Από την αρχή υπήρξαν ανησυχίες ότι η Apple θα έμενε από αποθέματα. Η κατασκευή του μοντέλου 5.5-ιντσών είναι πιο περίπλοκη από ό, τι η μικρότερη έκδοση, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής, είπε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τη διαδικασία. Σε ορισμένα καταστήματα στις ΗΠΑ την πρώτη μέρα δεν είχε μείνει κανένα από τα μεγαλύτερα iPhones.

Ο Carl Howe, αναλυτής σε 451 Research LLC, είχε εκτιμήσει ότι η Apple θα πουλήσει 12 εκατομμύρια έως 15 εκατομμύρια νέες συσκευές κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου, ενώ Toni Sacconaghi, αναλυτής της Sanford C. Bernstein & Co, ανέμεναν πωλήσεις των 7 εκατομμυρίων έως 8 εκατομμύρια, λόγω των περιορισμών προσφοράς και η Κίνα δεν είναι μία από τις πρώτες χώρες που πωλούν τις συσκευές.

Το επόμενο κύμα των πωλήσεων ξεκινά 26 Σεπτεμβρίου στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Νήσο του Μαν, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την Apple. Τελικά, οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμο σε 115 χώρες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία.

0 σχόλια: