Μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας;

Το κινητό είναι το πορτοφόλι μου

Η Apple αναπτύσσει μια εφαρμογή την «iWallet», που θα μπορεί να λειτουργεί όπως μια πιστωτική κάρτα. Μπορεί το iPhone να αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας;

Πιθανολογείται ότι η Visa έχει υπογράψει τη συμφωνία.
Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για ασφάλεια το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.

Η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη εφαρμογή «iWallet» επιτρέποντας στους πελάτες της, με το κινητό τηλέφωνο να το χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα. Το έργο πιστεύεται ότι ήδη το έχει υπόψη της η Visa και αναμένεται να χρησιμοποιήσει το «Touch ID» αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να ξεκινήσει το φθινόπωρο, παράλληλα με το νέο iPhone 6 της Apple.

Σύμφωνα με ένα blog τεχνολογίας Οι πληροφορίες είναι, ότι έχουν διεξαχθεί συνομιλίες μεταξύ της Apple και των εταιρειών πληρωμών κατά τους τελευταίους μήνες. 

Ισχυρίζεται ότι «αρκετοί άνθρωποι ενημερώθηκαν για τις συνομιλίες που λένε ότι στελέχη της Apple συζήτησαν τη δρομολόγηση του «κινητού πορτοφολιού» το συντομότερο δυνατό. Αυτό το φθινόπωρο πιθανόν οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιούν τα iPhones να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για αγαθά στα καταστήματα.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα νέα κινητά τηλέφωνα θα περιλαμβάνουν ένα «ασφαλές στοιχείο» για την αποθήκευση αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί επίσης χωρίς καμία παρέμβαση από τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας.

Η Apple έχει πει σε κάποιους συνεργάτες του συστήματος ότι θα περιλαμβάνεται το λεγόμενο ασφαλές στοιχείο, που θα το εξασφαλίζει ένα κομμάτι του υλικού όπου οι ευαίσθητες πληροφορίες, όπως οι οικονομικές θα μπορούν να αποθηκευτούν με εντολή του ιδιοκτήτη του τηλεφώνου.

 Αυτό αναμένεται να είναι το ίδιο ασφαλές σύστημα που χρησιμοποιείται σήμερα για την αποθήκευση των δακτυλικών αποτυπωμάτων πληροφορίες, οι οποίες επίσης έχουν ρυθμιστεί ώστε να αποθηκεύουν και τα δεδομένα για την υγεία.
Νωρίτερα αυτό το μήνα Visa ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Visa Checkout, που εξαλείφει μερικά βήματα στην online πληρωμή. Η εταιρεία και οι συνεργάτες λιανικής πώλησης, ελπίζουν ότι η ταχύτερη πληρωμή θα οδηγήσει σε λιγότερες πιστωτικές κάρτες.

0 σχόλια: