Η Microsoft παρουσιάζει το Surface Pro 3 ένα μεγαλύτερο tablet με οθόνη δώδεκα ιντσών

Surface Pro 3
Ο Προϊστάμενος τμήματος της Microsoft Πάνος Panay παρουσίασε στη Νέα Υόρκη τη νέα συσκευή που ονομάζεται Surface Pro 3. Είναι
μεγαλύτερο, λεπτότερο, ελαφρύτερο. Με το Surface Pro 3, θα ήθελε να εισέλθει ανταγωνιστικά στην αγορά των tablet, με τα προηγούμενα μοντέλα όμως δεν ήταν τόσο επιτυχής.  

Το Surface Pro 3 διαθέτει οθόνη δώδεκα ιντσών, καθιστώντας το μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του tablet που ήταν στις 10.6 ίντσες. Κατά συνέπεια, η ανάλυση αυξάνεται. Ταυτόχρονα το νέο tablet είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. Το ενσωματωμένο πτυσσόμενο κομμάτι είναι τώρα σχεδόν απείρως ρυθμιζόμενο! Το πληκτρολόγιο και είσοδος της πένας έχουν βελτιωθεί. Η συσκευή τρέχει σε επεξεργαστές Intel και το λειτουργικό του είναι φυσικά τα Windows 8.1. 

Το Surface Pro 3 ανάλογα με τον εξοπλισμό του από 799 δολάρια να έχει στις ΗΠΑ (583 € ), συν τους φόρους. Προ-παραγγελίες είναι διαθέσιμες, η πραγματοποίηση της πώλησης επίσημα θα ξεκινάει από τις 20 Ιουνίου. Στη Γερμανία , η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Αυγούστου. Η τιμή του σε ευρώ δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Αντί ενός φορητού υπολογιστή, πολλοί πελάτες προτιμούν τώρα να προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός tablet. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναμένουν ότι θα πωλούνται για πρώτη φορά περισσότερα tablet από ένα κλασικό υπολογιστή σε αυτό ή το αργότερο στον επόμενο χρόνο. Η κάποτε γιγαντιαία ανάπτυξη των tablet, ωστόσο από την αρχή του έτους, έχει εξασθενήσει. Πολλοί καταναλωτές έχουν μόλις αγοράσει μια νέα συσκευή. 

Η Microsoft δεν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να κυριαρχήσει στην αγορά των PC στις κινητές συσκευές. Αντί να χρησιμοποιούν τα Windows τα περισσότερα από τα tablet και smartphone λειτουργούν με το σύστημα Android της Google ή τα iPad και iPhone της Apple με το δικό τους λειτουργικό iOS.
Τα νέα tablet θα κάνουν τώρα την διαφορά : «Με αυτό το tablet, μπορείτε να αντικαταστήσετε το notebook», δήλωσε ο Panay σχετικά με το Surface Pro 3. Ο νέος επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων κινητών συσκευών. Ολοκλήρωσε την εξαγορά των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας της Nokia τον Απρίλιο και έκανε δωρεάν τα Windows για τα smartphone και μικρότερα tablet. Αυτό θα πρέπει να μειώσει την τιμή για τον τελικό πελάτη.

Την πρώτη γενιά των tablet Surface η Microsoft είχε παρουσιάσει στα μέσα του 2012, ακολούθησε η δεύτερη το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Οι πωλήσεις ήταν αρχικά απογοητευτικές . Ερμηνεύτηκε όμως σαν ένα εγερτήριο κάλεσμα για τους κατασκευαστές PC να προωθήσουν με δικές τους προσπάθειες τα tablet με Windows. Μέχρι τη στιγμής δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου προσφορές.

Εν τω μεταξύ μια ποικιλία μοντέλων εισήλθαν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων πολλών υβριδικών μορφών tablet και notebook με οθόνες αναδιπλωμένες ή με αποσπώμενα πληκτρολόγια. «Εμείς δεν ανταγωνιζόμαστε με τους κατασκευαστές υπολογιστών», διαβεβαίωσε ο Nadella. Τα τριμηνιαία έσοδα της Microsoft με τις συσκευές αυτές αυξήθηκαν κατά 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο κατά 500 εκατομμύρια δολάρια - σε μια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολό της.

0 σχόλια: