Πως θα χρησιμοποιήσει η Google τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα drones;

Titan Aerospace
H Google επιβεβαίωσε ότι έχει αγοράσει την εταιρία Titan Aerospace σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τις προσπάθειες της για να συνδέσει τα μέρη του κόσμου, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.


Ο τεχνολογικός γίγαντας θα αναπτύξει τα drones παράλληλα με τις εργασίες της για το "Σχέδιο Loon", το οποίο στοχεύει να χρησιμοποιήσει γιγαντιαία μπαλόνια ηλίου, που συνδέονται με δικτυακό εξοπλισμό για να φέρουν συνδεσιμότητα στα απομακρυσμένα μέρη. Η Google δεν είναι η μόνη τεχνολογία γίγαντας, που ψάχνει για το πώς να συνδέσει τους χρήστες σε διάφορα μέρη του κόσμου αυτή τη στιγμή με το δίκτυο, που συνδέονται με το Web. Η Google επιβεβαίωσε ότι έχει αγοράσει την Titan Aerospace, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή εξαγοράς.

Το Facebook έχει επίσης πει ότι θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης έλεγαν ότι η Titan Aerospace, που είναι εγκατεστημένη στο Νέο Μεξικό, είχε φλερτάρει με το Facebook. Αντ 'αυτού το Facebook ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αγόρασε ένα βρετανικό κατασκευαστή drone την Ascenta. Το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για "τους υπόλοιπους 5 δισεκατομμύρια" ανθρώπους. Επί του παρόντος, περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

0 σχόλια: