Το Facebook αγοράζει Drones!

Drones
Το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις για να αγοράσει μια εταιρία που κατασκευάζει μη επανδρωμένους δορυφόρους, δηλαδή τα γνωστά Drones.


Λέγεται ότι το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις με την Titan Aerospace με σκοπό να φέρει την σύνδεση του ιντερνέτ στους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Το Facebook φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση μιας εταιρείας, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ικανά να αντικαταστήσουν τους δορυφόρους, που πετάνε σε μεγάλο ύψος, αυτόνομα για διάστημα έως πέντε χρόνια.

Το Facebook φέρεται να είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρίας Titan Aerospace κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" για περίπου $60 εκατ.

Η Titan Aerospace ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια. Τα "drones" πετάνε σε μεγάλο υψόμετρο και είναι αυτόνομα για διάστημα έως πέντε χρόνια. Θεωρούνται ως μια αποδοτική εναλλακτική λύση στους τροχιακούς δορυφόρους και τους αποκαλούνε "ατμοσφαιρικούς δορυφόρους".

Οι συζητήσεις επιβεβαιώθηκαν από το δορυφορικό τεχνολογικό περιοδικό "TechCrunch", που δείχνει ότι είναι πιθανόν να ενδιαφέρεται για αυτήν την εναλλακτική λύση των "drones", που φτάνει τα 20 χιλιόμετρα ύψος.

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg έχει σκοπό να συνδέσει πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών στο διαδίκτυο. Τα "drones", θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη μεγάλων περιοχών της Αφρικής και άλλων χωρών για πρόσβαση στο internet.

Μια πηγή είπε στο "TechCrunch" ότι η εταιρία Titan Aerospace θα δεσμευθεί πλήρως για το σχέδιο του Διαδικτύου και μετά την εξαγορά, μπορούσε να αρχίσει την δημιουργία 11.000 "drone".

Νέος τύπος "drone" που θα καλείται ‘atmostat’

Η Titan Aerospace ιδρύθηκε το 2012, με εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στο Νέο Μεξικό με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο τύπου "drone" που ονομάζεται "atmostat", το οποίο θα μπορούσε να εκπληρώσει το ρόλο του δορυφόρου κοντά στη Γη με μικρότερο κόστος και χωρίς να χρειάζεται να τεθεί σε γήινη τροχιά.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook θα έχει μακροπρόθεσμη εμπλοκή με αυτό το ιντερνετικό σχέδιο και ότι ήταν πρόθυμος να δαπανήσει σημαντικά ποσά χωρίς να περιμένει άμεση επιστροφή της απόδοσης της επένδυσης στο εγγύς μέλλον.

Οι "drone" της εταιρίας "Titan Aerospace" θα μπορούσαν να προσφέρουν επίσης μια ιδανική πλατφόρμα για την επέκταση των ευζωνικών κινητών (mobile broadband). Το Facebook μπορεί να βοηθήσει για την σύνδεση περισσότερων ανθρώπων και να επεκτείνει τη βάση χρηστών της σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως την Αφρική.

Η "Titan Aerospace" δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της Guardian για επιβεβαίωση.

0 σχόλια: