Τι αλλάζει στα επιδόματα πρόνοιας στην Αγγλία;

Σημαίες Βρετανίας και ΕΕ
Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη μεγάλη εισροή μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση εισάγει το Βρετανικό τεστ, βάζοντας φραγμούς στα επιδόματα ανεργίας και των φορολογικών ελαφρύνσεων στους μετανάστες.


Από εδώ και στο εξής θα είναι δυσκολότερο σε ένα μετανάστη στην Αγγλία να επωφεληθεί των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνταν μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση εισάγει ένα τεστ με 100 ερωτήσεις, παρόμοιο με αυτό του τεστ διαμονής.

Η συμπλήρωση του νέου τεστ των 100 ερωτήσεων θα είναι βασική προϋπόθεση πριν από κάθε αίτηση υποβολής που αφορά το επίδομα στέγασης, το επίδομα ανεργίας, των φορολογικών ελαφρύνσεων και των άλλων επιδομάτων πρόνοιας από τους μη Βρετανούς.

Με αυτόν τον τρόπο οι βρετανικές αρχές αποσκοπούν στο να γνωρίζουν, όχι μόνο το πόσο καλά Αγγλικά μιλάει ο υποψήφιος των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και γιατί δε μπόρεσε να βρει εργασία. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση, το βιοτικό επίπεδο του μετανάστη και το δεσμό που έχει με την πατρίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τεστ θα ισχύει και για τους Ευρωπαίους πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για κοινωνικές παροχές από το Ηνωμένο Βασίλειο! Άλλωστε δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι αυτό το μέτρο εμφανίζεται λίγο πριν την 1η Ιανουαρίου του 2014, όπου και θα καταργηθούν οι περιορισμοί της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί πολύ από την Αγγλική κοινωνία, η οποία φοβάται μια εισβολή από τα Ανατολικά!

0 σχόλια: