Πως είναι να είσαι μετανάστης στην Ιταλία; (Online Game)

  • Αναρτήθηκε: 22.4.13 -
anti Racism game
Αν αναρωτιέσαι πως μπορεί να ζει ένας μετανάστης στην Ιταλία που κερδίζει 700€ το μήνα, το συγκεκριμένο online game σου επιτρέπει να παίξεις ως ένας μετανάστης στην Ιταλία και να αντιληφθείς την καθημερινότητά του..


Το παιχνίδι αυτό σχεδιάστηκε για να δείξει ακριβώς την κατάσταση των μεταναστών στην Ιταλία και δημιουργήθηκε από το Φυλετικό Γραφείο Φυλετικών Διακρίσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Το παιχνίδι ονομάζεται Nei Miei Panni (In My Shoes).

Για να παίξετε θα πρέπει να πρώτα να διαλέξετε έναν από τους τρεις χαρακτήρες:


1. Modou, 31 ετών, κάτοικος της Σενεγάλης με μια γυναίκα και δυο παιδιά. Είναι πτυχιούχος μηχανικός και η άδεια παραμονής του λήγει σε δυο μήνες.


2. Katerina, 40 ετών από την Ουκρανία, παντρεμένη με δυο παιδιά που ζουν στο Κίεβο. Πτυχιούχος νοσηλευτικής με έγκυρη άδεια παραμονής. Θα ήθελε να φέρει την οικογένειά της να ζήσει μαζί της στην Ιταλία.


3. Ahmed, 23 ετών από την Τυνησία, μηχανολόγος μηχανικός, παντρεμένος και εισήλθε στη χώρα με τουριστική βίζα. Ονειρεύεται να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να επιστρέψει στη χώρα του και να ανοίξει ένα κατάστημα.