Πόσο πουλήθηκε το νησί Σκορπιός;

  • Αναρτήθηκε: 19.4.13 -
Το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, Σκορπιός, μπορεί κάποτε να ήταν "Status" σύμβολο, αλλά σήμερα ενώ οι φόροι και το κόστος συντήρησης έχουν φτάσει στα ύψη, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, έχει ζητηθεί από την Αθηνά Ωνάση να το πουλήσει στην κόρη ενός Ρώσου Ολιγάρχη..


Η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού ονομάζεται Ekaterina Rybolovleva και ο πατέρας της έχει σημαντικά μερίδια στην Τράπεζα Κύπρου και αγόρασε το ειδυλλιακό νησί έναντι 117 εκατομμυρίων ευρώ.

"Αυτό είναι το τέλος μιας εποχής, το τέλος του μύθου του Ωνάση, όπως τον γνώριζαν οι Έλληνες", δήλωσε ο Αλέξης Μανθεάκης, συγγραφέας της βιβλιογραφίας Αθηνά Ωνάση.

Στο παρελθόν, ο Bill Gates και η Μαντόνα είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν το Σκορπιό.

Όπως είναι γνωστό η Αθηνά Ωνάση έχει επισκεφτεί το Σκορπιό μόνο μια φορά, το 1998, για να παρευρεθεί στο 10ετές μνημόσυνο της μητέρας της. Μετά από αυτό δεν γύρισε ποτέ πίσω. Η Αθηνά Ωνάση πιστεύεται ότι έχει καταβάλει περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους κληρονομιάς συν το κόστος συντήρησης για το Σκορπιό. Οι βαριές εισφορές επί των ακινήτων από την ελληνική κυβέρνηση είναι ίσως ένας από τους λόγους που συνέβαλαν για την απόφαση της πώλησης του νησιού.

Η Αθηνά Ωνάση τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πώληση ενός σημαντικού αριθμού περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα. Προς έκπληξη των φίλων της οικογένειας, η Αθηνά προχώρησε σε δημοπρασία ολόκληρης της συλλογής των κοσμημάτων της μητέρας της και ένα οικόπεδο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκεί όπου κάποτε ήταν το πατρικό σπίτι της δυναστείας του Ωνάση.

Οι κινήσεις της Αθηνά Ωνάση δείχνουν ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τις ρίζες της και σε αυτό μπορεί να ευθύνονται οι κακές σχέσεις της με τα στελέχη που διοικούν το ίδρυμα Ωνάση.