Μέτρα λιτότητας και στο Βέλγιο

  • Αναρτήθηκε: 13.3.13 -
Ούτε και η Δανία κατάφερε να ξεφύγει από την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικών παροχών πολλών εκατομμυρίων..


Στη Δανία οι δικαιούχοι από το σύστημα κοινωνικών παροχών αγγίζουν τους 135.000 ανθρώπους. Τα νέα μέτρα θα αφορούν τους ανέργους και τα ανύπαντρα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις, οι άνεργοι Δανοί θα αναγκαστούν να εγγραφούν σε προγράμματα κατάρτισης, καθώς και να μετέχουν σε εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να είναι κοινωνικά χρήσιμοι μέχρι να βρούν εργασία.

Το δεύτερο μέτρο αφορά περικοπές στα εκτός γάμου ζευγάρια. Από αυτή τη στιγμή τα ανύπαντρα ζευγάρια θα αντιμετωπίζονται όπως και τα παντρεμένα ζευγάρια και δε θα δικαιούνται πλέον τις κοινωνικές παροχές.

Από αυτό το γύρο περικοπών θα γλιτώσουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας, οι έγκυες γυναίκες και οι μονογονικές οικογένειες και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα επιδόματα.

Η κυβέρνηση της Δανίας πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα εξοικονομήσει 50€ εκ. το 2014 και με αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα ωθήσει 2.500 άτομα στην αγορά εργασίας, όπως και θα ενθαρρύνει 1.00 νέους να μείνουν στην εκπαίδευση.