Προφίλ μεταναστών στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 10.2.13 -
Σύμφωνα με την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, το προφίλ των ανθρώπων που μεταναστεύουν στη Γερμανία είναι νεαροί με πρόθεση να μείνουν..


Για τη Γερμανία, οι μετανάστες αποτελούν μια πιθανή λύση της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού που μαστίζει το Βερολίνο.

Σχεδόν το 87% των μεταναστών που έχουν άδεια παραμονής για να εργαστούν στη Γερμανία έχουν ένα πτυχίο, το οποίο αποκτήθηκε στη Γερμανία ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού, και ο καθένας εργάζεται σε μια δουλειά που συνδέεται με το αντικείμενο των σπουδών του.

Ο μέσος όρος ηλικίας των μεταναστών στη Γερμανία είναι τα 31,5 έτη, ενώ η τελευταία γενιά μεταναστών είναι ακόμα νεότερη. Η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από χώρες εκτός της ΕΕ. Ο αριθμός των γυναικών που μεταναστεύουν στη Γερμανία αυξάνεται όλο και περισσότερο. Πριν από 3 χρόνια οι γυναίκες αντιπροσώπευαν λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των μεταναστών, ενώ τώρα πλέον αγγίζει το 40%.

Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες και κυρίως από τις χώρες: Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Τουρκία, θέλουν να μείνουν για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών. Τα πιο συνηθισμένα επαγγέλματα των μεταναστών στη Γερμανία αφορούν μάνατζερ, την επιστημονική έρευνα, με τους μηχανικούς να κυριαρχούν, όπου σχεδόν το 25% εργάζεται στον τομέα των μηχανικών.


Διαβάστε επίσης:
Κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Νέο επίδομα διαμονής στη Γερμανία
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία
Δουλειά στη Γερμανία - Τι φόρους πληρώνεις;
Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία
Τα σχολεία της Γερμανίας γέμισαν με μετανάστες
Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία