Κατάστημα ρούχων Χίτλερ

  • Αναρτήθηκε: 4.9.12 -
Η εβραϊκή κοινότητα της Ινδίας είναι εξοργισμένη με ένα νέο κατάστημα ανδρικών ρούχων που έχει το όνομα Χίτλερ και χρησιμοποιεί τη σβάστικα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πάντως δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα εναντίων των Εβραίων.


Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το όνομα Χίτλερ και προκαλεί στην Ινδία. Στο παρελθόν υπήρξε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου που είχε ονομάσει την εταιρία του "Σταυρός του Χίτλερ", καθώς και μια εταιρία που σχεδίαζε σεντόνια με σβάστικες με την επωνυμία "Η συλλογή των Ναζί".

Κατάστημα Hitler Cross
Κατάστημα ανδρικών ρούχων Hitler
Συνέντευξη του ιδιοκτήτη του καταστήματος Hitler στο Spiegel:

Spiegel: Συγχαρητήρια για το άνοιγμα του νέου σας καταστήματος. Αλλά ίσως δε θα μπορούσατε να επιλέξετε χειρότερο όνομα.

Ιδιοκτήτης: Γιατί; Είμαι συγκλονισμένος από τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ήταν ο Χίτλερ ένας εκλεγμένος πολιτικός; Προκάλεσε μόνο άσχημα πράγματα και τίποτα καλό;

Spiegel: Σοβαρά θέλετε να πείτε ωραία πράγματα για ένα άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το θάνατο εκατομμυρίων; Ένας άνθρωπος που δολοφόνησε ανθρώπους στο βιομηχανικό χώρο της μόδας;

Ιδιοκτήτης: Όχι, φυσικά όχι. Πρέπει να προσθέσω ότι δεν ήξερα πολλά για το Χίτλερ όταν επέλεξα το όνομα.

Spiegel: Τότε γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Ιδιοκτήτης: Ονομάσαμε το κατάστημα από τον παππού του συνεργάτη μου. Ήταν ένας πολύ αυστηρός άνθρωπος, πολύ ακριβής και πολύ επιλεκτικός. Έτσι τον αποκαλούσαν όλοι Χίτλερ για πλάκα. Ήταν το παρατσούκλι του. Όταν δώσαμε το όνομα Χίτλερ στο κατάστημα, το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήταν ένας πολύ αυστηρός άνθρωπος. Δε γνώριζα ότι είχε σκοτώσει τόσο πολλούς ανθρώπους.

Spiegel: Σκοπεύετε να αλλάξετε το όνομα του καταστήματος τώρα που ξέρετε περισσότερα;

Ιδιοκτήτης: Πληρώσαμε περίπου 2.150 ευρώ για την πινακίδα στην είσοδο, τα φυλλάδια και τις επαγγελματικές κάρτες. Αν κάποιος μας αποζημιώσει για αυτά θα το αλλάξουμε το όνομα.

Spiegel: Έχετε σοβαρά την πρόθεση να κρατήσετε το όνομα ακόμα και αν η εβραϊκή κοινότητα της Ινδίας και άλλες ομάδες διαμαρτύρονται για αυτό; Και παρόλο που οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο δεν είναι θετικές;

Ιδιοκτήτης: Όπως σας είπα ονομάσαμε το κατάστημα λόγω του παππού του συνεργάτη μου. Δεν έχουμε κάτι εναντίων των Εβραίων. Είμαστε Ινδουιστές. Οι Ινδουιστές έχουν καλές σχέσεις με τους Εβραίους.

Spiegel: Ο Χίτλερ ήταν ένας μισάνθρωπος, μεγαλομανής και φανατικός φυλετικός. Με τη χρήση του ονόματος και της σβάστικας αναφέρεστε ρητά σε αυτόν.

Ιδιοκτήτης: Η σβάστικα είναι ένα σύμβολο των Ινδουιστών για καλή τύχη.

Spiegel: Αλλά και ένα σύμβολο που υιοθετήθηκε από τους Ναζί ως μια ανώτερη φυλή.

Ιδιοκτήτης: Η Ινδία είναι δημοκρατική, μια ελεύθερη χώρα. Γιατί να μη μας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όνομα και αυτό το σύμβολο;

Spiegel: Είστε σοβαρά αφελής.

Ιδιοκτήτης: Ίσως να έχετε δίκιο. Μπορεί να το σκεφτούμε περισσότερο αυτό το θέμα.

Πηγή: spiegel